Giro d'Italia Grande PartenzaKometa

Fetter Erik a Giro d’Italián, Dina Márton a Tour de Hongrie-n indul

A kaposvári KOMETA révén magyar szponzori háttérrel rendelkező EOLO-KOMETA Cycling Team keretét bejelentették az idei Giro d’Italia-ra.

  • Lorenzo Fortunato
  • Vincenzo Albanese
  • Francesco Gavazzi
  • Mirco Maestri
  • Samuele Rivi
  • Diego Rosa
  • Erik Fetter
  • Davide Bais

„Egy álom válik valóra! Azt, hogy innen induljon a Giro d’Italia már azóta dédelgetem, amióta itt élek Magyarországon, ennek immár közel 30 éve. Remélem, hogy minél többen megtapasztalják a közös szurkolás élményét ezekért a fantasztikus versenyzőkért!” – mondta el a bejelentés kapcsán Giacomo Pedranzini, a KOMETA ügyvezető igazgatója, akinek komoly szerepe van abban, hogy a Giro d’Italia magyarországi rajtja megvalósulhat. „Izgalmas májusunk lesz, hiszen nem sokkal azután, hogy a Giro d’ Italia Olaszországban folytatja szakaszait, elindul a hazai körverseny is” – hívja fel a figyelmet Giacomo Pedranzini a Tour de Hongrie-ra, ahol szintén indul az EOLO-KOMETA Cycling Team.

Fetter Eriknek, az EOLO-KOMETA Cycling Team magyar kerékpárosának a Giro d’Italia lesz az első háromhetes körversenye. Mindhárom magyarországi etap különleges számára. „Visegrádhoz közel lakom, gyakran edzem itt, ismerem az összes kanyart, emelkedőt. A budapesti szakaszt azért várom nagyon, mert ebben a szakágban magyar bajnok vagyok, és így piros-fehér-zöld mezt viselhetek. Pár napja bejártam az időfutam pályáját. Nagyon szuper útvonalat állítottak össze a szervezők, szép épületek, terek között haladunk el”– mondta el Fetter Erik (EOLO-KOMETA) a nemsokára startoló Giro d’Italia kapcsán. Az utolsó hazai etap pedig a csapat egyik szponzorának, a KOMETA-nak a városából, Kaposvárról indul, majd a Balaton egyik legszebb városában, Balatonfüreden ér véget.

A KOMETA a mozgás, sportolás népszerűsítésével szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás mellett az aktív élet is nagyon fontos. Éppen ezért számos sportrendezvényt támogat, legyen az pl. túrázás, futás, vagy éppen kerékpározás. Az utóbbi sportág különleges helyet foglal el a vállalat életében, hiszen szponzora az Alberto Contadorhoz is Ivan Bassohoz köthető ProTeam szintű csapatnak. Az EOLO-KOMETA Cycling Team színeiben versenyez két magyar kerékpáros, Dina Márton és Fetter Erik, az U19-ben pedig Feldhoffer Bálint, Magyar Gergő és Pollner Balázs képviselik hazánkat.

2022pén06májEgész napvas08KiemeltGiro d'Italia Grande PartenzaSzakágOrszágútKategóriaUCI 2.UWT

'Fel a tetejéhez' gomb