Versenyzőknek

MKSZ VERSENYZŐ LICENC

MKSZ SPORTORVOSI ENGEDÉLY

MKSZ SZÜLŐI HOZZÁJÁRULÁS

A linkről a szükséges Word sablont automatikusan letölti a böngésző, a fájl megnyitása után az adatokat kérjük a licencigénylő lapon számítógéppel kitölteni, majd kinyomtatni és aláírni. A versenyzői licenc igénylő nyomtatványt és a sportorvosi engedélyt (valamint kiskorú esetén a szülői hozzájárulást) kérjük beszkennelve a fotóval (Vezetéknév_Keresztnév.év.jpg formátumú fájlnévvel) együtt a licenc@bringasport.hu email címre elküldeni.

A licencigénylő lapon szereplő versenyzési adatoknál csak akkor kell a korosztályt kiválasztani, ha a versenyző nem saját korosztályában kíván versenyezni, egyéb esetben az alábbi táblázat szerint kerül feltüntetésre a korosztály a versenyengedélyen. A TRIAL versenyzők esetén a szakág sajátosságai miatt a vonatkozó korosztályi kategória nem kerül a licenc kártyára.

A 2019-ben érvényes korosztályi besorolás a születési évek tekintetében a következő:

KOROSZTÁLYOK TRIAL KOROSZTÁLYOK
U9 (2011-) Poussin 9-10 éves
U11 (2009-2010) Benjamin 11-12 éves
U13 (2007-2008) Minime 13-14 éves
U15 (2005-2006) Cadet 15-16 éves
U17 (2003-2004) Youth Girls 9-11 éves
U19 (2001-2002) Girls 12-15 éves
U23 (1997-2000) Junior 16-18 éves
Elite (1990-1996) Elite 19+
Master1 (1980-1989) Women Elite 15+
Master2 (1970-1979) Senior Hobbi 19+ *
Master3 (-1969) Senior Pro 19+ *

*: egyénileg választható nemzeti kategória

Felhívjuk a figyelmét, hogy az engedélyek kiadása kizárólag abban az esetben lehetséges, ha:

  • az adott egyesület / sportvállalkozás eleget tett az éves adatszolgáltatási kötelezettségének
  • a licenc igénylő lap pontosan és hiánytalanul kitöltve lett elküldve emailben a szövetség részére, a sportorvosi és egyesületi igazolással (valamint kiskorú esetén a szülői hozzájárulással) együtt

Normál eljárásban a hiánytalanul leadott igénylés esetén a licenc nyilvántartó rendszerben való rögzítésének és a licenc kártya legyártásának határideje 10 munkanap!

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöksége az alábbi díjtételeket határozta meg:

Versenyzői licenc U7-U19 korosztály 3 000 Ft
Versenyzői licenc U23-Master korosztály 4 000 Ft
Gyorsított licenc kiadás (3 munkanap alatt) 10 000 Ft
Sürgősségi licenc kiadás (1 munkanap alatt) 20 000 Ft
Sportorvosi lejárta miatt új licenc kiállítása díjmentes

A licenc kártya kiváltása hazai versenyekhez nem kötelező, mivel a honlap licenc ellenőrzője segítségével, valamint a bírók által használt listák segítségével érvényessége ellenőrizhető, ezért a licenc kártya csak külföldi versenyekhez szükséges feltétlenül. A kártyagyártás költsége ezért csak fizikai kártya igény esetén fizetendő. A versenyzői licenc kártya átvehető személyesen az MKSZ Irodában vagy kérhető a postázása is – a postaköltséget rendelésenként számítjuk fel, nem a licencek darabszáma alapján.

Kártya gyártási díj 500 Ft
Postaköltség 440 Ft

További információ a licencről:
Csepregi Hédi l +36 30 799 3931 I licenc@bringasport.hu

1. Külföldi utazásokra szóló baleset, betegség, poggyászbiztosítás

Biztosító: EUB
Biztosítás díja: 380 Ft/nap/fő,  kísérők: 450 Ft/nap/fő
Biztosítottak: versenyengedéllyel rendelkező sportolók, edzők, csapatvezetők, bírók és kísérők
Kártérítési limit: baleset, betegség 25.000 eFt/kár, poggyász: 250 eFt, felelősség: 1.000 eFt/kár és 3.000 eFt/év
További szolgáltatási limitek a csatolt táblázatban: EUB Szolgáltatás táblázat

Külföldi utasbiztosítás igénylés

Külföldi utasbiztosítás

380 Ft

Baleset, betegség és poggyász, felelősséggel kombinált biztosítás külföldi utazásokhoz 380 Ft/nap áron. Igénybe vehetik az MKSZ által kibocsátott licenc és  szabadidős sportolói kártya  tulajdonosok.

*
*
*
*
*
Kategória:

Tájékoztató a külföldre utazók részére rendelkezésre álló biztosításról

Az MKSZ által az EUB Biztosítóval kötött egyedi megállapodás keretében az EUB Biztosítótól BBP (baleset, betegség és poggyász) felelősséggel kombinált biztosítást kínál a külföldre utazó MKSZ versenyengedéllyel rendelkező sportolóknak/ kísérőknek / versenybíróknak, valamint a szabadidős sportolói kártyával rendelkezőknek a kiutazásuk idejére 380 Ft/nap díjért, ha a biztosítási igény az utazás megkezdése előtt 48 órával benyújtásra kerül, eltérő esetben nem lesz érvényes a biztosítás.

A biztosítás időtartama nem haladhatja meg a 30 napot. 30 napon túli kint tartózkodás egyedi engedélyhez kötött. Az elbíráláshoz 1 hét szükséges. Ezért kérjük, hogy az utazás előtt 7 nappal jelezzétek biztosítási igényeteket.

A biztosítási szolgáltatásokra vonatkozó szabályok a nap 24 órájában, a világ bármely országában bekövetkezett biztosítási eseményekre érvényesek, a részletes leírás a biztosítási szolgáltatásokról itt:

EUB Szolgáltatás táblázat MKSZ

További információ a biztosításról:
Kovács Károly l biztosítási kapcsolattartó l biztositas@bringasport.hu l +36 20 952 5954

2. Versenyekre, versenyzőkre vonatkozó felelősségbiztosítás

Biztosító: Groupama
Biztosított: versenyengedéllyel rendelkező sportolók, edzők, csapatvezetők, bírók.
Kockázatviselés helye: Szerződés hatálya alatt szervezett kerékpáros versenyek helyszínei. Biztosított (versenyengedéllyel rendelkező) sportolók, edzők, csapatvezetők esetében verseny, edzés, edzésre közlekedés útvonala, bírók esetében verseny.
Területi hatály: Európa
Kártérítési limit: 10.000 eFt/kár és 30.000 eFt/év

3. Csoportos baleset-biztosítás

Biztosító: Aegon
Kockázatviselés időtartama: biztosító szolgáltatása a nap 24 órájában, a világ bármely országában bekövetkezett biztosítási eseményekre érvényesek.
Biztosítottak: MKSZ által kibocsátott licenc alapján a szövetség által regisztrált versenyző

Biztosítási összeg
Baleseti halál 1.000.000 Ft
Baleseti rokkantság 31%-99% (kártérítési összeg a rokkantsági fok arányában) 2.000.000 Ft
Baleseti rokkantság 100% 5.000.000 Ft
Baleseti eredetű csonttörés 10.000 Ft
Baleseti eredetű kórházi ápolás esetére szóló egyösszegű térítés 11 napon túl nyúló kórházi ápolás estén* 50.000 Ft

További információ a biztosításokról:
Kovács Károly l +36 20 952 5954 I biztositas@bringasport.hu

MKSZ ÁTIGAZOLÁSI NYILATKOZATOK

A linkről a szükséges Word sablont automatikusan letölti a böngésző, a fájl megnyitása után az adatokat kérjük a  lapon számítógéppel kitölteni, majd kinyomtatni és aláírni. Az átigazolási nyomtatványt kérjük beszkennelve a licenc@bringasport.hu email címre elküldeni.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az átigazolással a korábban kiállított versenyzői licenc érvényét veszti, ezért a LICENC fülön leírtaknak megfelelően új versenyengedélyt kell igényelni.

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöksége minden év március 1. és november 30. közötti átigazolásokra alábbi díjtételt határozta meg:

Átigazolási eljárási díj 20 000 Ft

További információ:
Csepregi Hédi l +36 30 799 3931 I licenc@bringasport.hu

Igazolást csak versenyengedéllyel rendelkező, a szövetség által nyilvántartott versenyzőnek állítunk ki beérkezésétől számított 5 munkanapon belül az alábbi dokumentum kitöltését és az info@bringasport.hu címre való visszaküldését követően:

MKSZ SPORTEREDMÉNY IGAZOLÁS


A különböző sporteredmények többletpontok érdekében történő igazolására céljából sok kérvényt kapunk, ezért a gyakran felmerülő kérdések alapján igyekszünk tájékoztatást nyújtani:

A felsőoktatási felvételi többletpontokat a 423/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet a felsőoktatási felvételi eljárásról szabályozza.

Olimpiai szereplésért

A Magyar Kerékpáros Szövetség vagy a Magyar Paralimpiai Bizottság vagy a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége állítja ki az igazolást az olimpiai játékokon való részvételért.

“Az adott sportág országos sportági szakszövetsége, a Magyar Paralimpiai Bizottság vagy a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége, illetve a Magyar Sakkszövetség által kiadott igazolás alapján – a 22. § (1) bekezdésében foglaltakat kivéve – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által szervezett olimpiai játékokon, 1984-től kezdődően a Paralimpián vagy Siketlimpián való részvétel esetén 50 többletpontra” jogosult.

“A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által szervezett olimpiai játékokon, 1984-től kezdődően a Paralimpián vagy Siketlimpián 1-6. helyezést elért jelentkezők felvételi összpontszáma bármely általuk választott intézményben meghirdetett képzésen – amennyiben megfelelnek a jelentkezési és alkalmassági feltételeknek, valamint elérik a 14. § (5) bekezdésében, illetve 23. §-ban meghatározott pontszámot – 500 pont.”

A Magyar Kerékpáros Szövetség a kérvényeket az info@bringasport.hu email címen várja pontos adatokkal, névvel, évszámmal, kategóriával, eredménnyel.

Nemzetközi versenyen elért dobogós helyezésért

A Magyar Kerékpáros Szövetség állítja ki az igazolást a NOB által elismert sportágak nemzetközi versenyein – VB, EB, Universiade, FISU világbajnokság, Ifjúsági Olimpia – elért 1-3. helyezésért.

“Az adott sportág országos sportági szakszövetségének igazolása alapján, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágban a korosztályos világ- vagy Európa-bajnokságon, az Universiadén, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által szervezett egyetemi világbajnokságon, az Ifjúsági Olimpián elért legalább 3. helyezésért 20 többletpontra” jogosult.

A Magyar Kerékpáros Szövetség a kérvényeket az info@bringasport.hu email címen várja pontos adatokkal, névvel, évszámmal, kategóriával, eredménnyel.

Országos bajnokságon elért dobogós helyezésért

A Magyar Kerékpáros Szövetség állítja ki az igazolást a NOB által elismert sportágak országos bajnokságain elért 1-3. helyezésért a felnőtt és a felnőtt alatti utánpótlás korosztályban.

“Az adott sportág országos sportági szakszövetségének igazolása alapján, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágban az országos sportági szakszövetség által – a szakszövetségnek a jelentkezési határidő napján hatályos versenyszabályzatában meghatározottak szerinti, a Magyar Olimpiai Bizottság által igazoltan – felnőtt és felnőtt alatti első utánpótlás korosztály részére szervezett országos bajnokságon elért legalább 3. helyezésért 15 többletpontra” jogosult.

A Magyar Kerékpáros Szövetség a kérvényeket az info@bringasport.hu email címen várja pontos adatokkal, névvel, évszámmal, kategóriával, eredménnyel.

Diákolimpia döntőjében elért dobogós helyezésért

A Magyar Diáksport Szövetség állítja ki az igazolást a NOB által elismert sportágak diákolimpiai országos döntőjében elért 1-3. helyezésért.

“A Magyar Diáksport Szövetség igazolása alapján, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágban a Magyar Diáksport Szövetség által, vagy közreműködésével szervezett Diákolimpia országos döntőjében elért legalább 3. helyezésért 10 többletpontra” jogosult.

A Magyar Diáksport Szövetség az mdszok@mdsz.hu email címen és a www.mdsz.hu honlapon érhető el.

Back to top button
Close
Close
X
X