Versenyzőknek

1. Külföldi utazásokra szóló baleset, betegség, poggyászbiztosítás

Biztosító: EUB
Biztosítás díja: 380 Ft/nap/fő,  kísérők: 450 Ft/nap/fő
Biztosítottak: versenyengedéllyel rendelkező sportolók, edzők, csapatvezetők, bírók és kísérők
Kártérítési limit: baleset, betegség 25.000 eFt/kár, poggyász: 250 eFt, felelősség: 1.000 eFt/kár és 3.000 eFt/év

További szolgáltatási limitek a csatolt táblázatban:

UTASBIZTOSÍTÁS UTASBIZTOSÍTÁS KÍSÉRŐKNEK VÁLOGATOTT UTASBIZTOSÍTÁS
Figyelem! Nem e-mail címmel, hanem a regisztrációt követően kapott felhasználónévvel kell belépni!

A honlapunkat védő szoftver legfrissebb változata bevezetett egy új ellenőrzési módszert: időnként emailen keresztül kell megerősíteni, hogy valódi felhasználó próbál belépni.
Amennyiben a fenti angol nyelvű figyelmeztetés megjelenik a felhasználónév és jelszó beírása után – és nem enged be a rendszer – akkor kérjük a regisztrációnál megadott email címet ellenőrizni – a levélszemétben is – és a WordPress néven küldött levélben 15 percen belül alul (nem a BringaSport, hanem) a Verify and Log In linkre kattintani, mely után működni fog a belépés az oldalon.


2. Versenyekre, versenyzőkre vonatkozó felelősségbiztosítás

Biztosító: Groupama
Biztosított: versenyengedéllyel rendelkező sportolók, edzők, csapatvezetők, bírók.
Kockázatviselés helye: Szerződés hatálya alatt szervezett kerékpáros versenyek helyszínei. Biztosított (versenyengedéllyel rendelkező) sportolók, edzők, csapatvezetők esetében verseny, edzés, edzésre közlekedés útvonala, bírók esetében verseny.
Területi hatály: Európa
Kártérítési limit: 10.000 eFt/kár és 30.000 eFt/év


3. Csoportos baleset-biztosítás

Biztosító: Aegon
Kockázatviselés időtartama: biztosító szolgáltatása a nap 24 órájában, a világ bármely országában bekövetkezett biztosítási eseményekre érvényesek.
Biztosítottak: MKSZ által kibocsátott licenc alapján a szövetség által regisztrált versenyző

Biztosítási összeg
Baleseti halál 1.000.000 Ft
Baleseti rokkantság 31%-99% (kártérítési összeg a rokkantsági fok arányában) 2.000.000 Ft
Baleseti rokkantság 100% 5.000.000 Ft
Baleseti eredetű csonttörés 10.000 Ft
Baleseti eredetű kórházi ápolás esetére szóló egyösszegű térítés 11 napon túl nyúló kórházi ápolás estén* 50.000 Ft

További információ a biztosításokról:
Kovács Károly l +36 20 952 5954 I biztositas@bringasport.hu

Az alábbi MKSZ ÁTIGAZOLÁSI NYILATKOZATOK fájlt kérjük számítógéppel kitölteni, majd kinyomtatni és aláírni. Az átigazolási nyomtatványt kérjük beszkennelve a licenc@bringasport.hu email címre elküldeni:

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöksége az átigazolásokra alábbi díjtételt határozta meg:

Átigazolási eljárási díj 20 000 Ft

További információ:
Csepregi Hédi I licenc@bringasport.hu

A különböző sporteredmények többletpontok érdekében történő igazolására céljából sok kérvényt kapunk, ezért a gyakran felmerülő kérdések alapján igyekszünk tájékoztatást nyújtani, kérjük az alábbi űrlapot töltsék ki az igazolási folyamat meggyorsítása érdekében:

A NOB által elismert sportágakban legfeljebb egy, a pontszámítás szempontjából legkedvezőbb eredmény után jár többletpont.

Az alábbi jogcímekért adható többletpont:

 • az adott sportág országos sportági szakszövetsége, a Magyar Paralimpiai Bizottság vagy a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége, illetve a Magyar Sakkszövetség által kiadott igazolás alapján a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által szervezett olimpiai játékokon, 1984-től kezdődően a Paralimpiánvagy Siketlimpián, a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) által szervezett Sakkolimpián való részvétel esetén 50 többletpont.
 • a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vagy a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság által elismert sportágban az adott sportág országos sportági szakszövetségének, a Magyar Paralimpiai Bizottságnak, illetve a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének igazolása alapján világbajnokságon, Európa-bajnokságon elért legalább 3. helyezésért 30 többletpont, amelyet csak abban az esetben kaphat meg a jelentkező, ha az arra jogosító eredményt legkésőbb a jelentkezés évét megelőző 8 éven belül szerezte.
 • az adott sportág országos sportági szakszövetségének igazolása alapján, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágban a korosztályos világ- vagy Európa-bajnokságon, az Universiadén, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által szervezett egyetemi világbajnokságon, az Ifjúsági Olimpián elért legalább 3. helyezésért 20 többletpont, amelyet csak abban az esetben kaphat meg a jelentkező, ha az arra jogosító eredményt legkésőbb a jelentkezés évét megelőző 8 éven belül szerezte.
 • az adott sportág magyarországi országos sportági szakszövetségének igazolása alapján, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágban a magyarországi országos sportági szakszövetség által szervezett és általa (korosztálytól függetlenül) legmagasabb szintűként elismert országos bajnokságon elért legalább 3. helyezésért 15 többletpont, amelyet csak abban az esetben kaphat meg a jelentkező, ha az arra jogosító eredményt legkésőbb a jelentkezés évét megelőző 8 éven belül szerezte.
 • a Magyar Diáksport Szövetség igazolása alapján, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágban a Magyar Diáksport Szövetség által, vagy közreműködésével szervezett Diákolimpia országos döntőjében elért legalább 3. helyezésért 10 többletpont adható, amelyet csak abban az esetben kaphat meg a jelentkező, ha az arra jogosító eredményt legkésőbb a jelentkezés évét megelőző 8 éven belül szerezte.

A NOB által elismert olimpiai sportágak, amelyek részei az olimpiai programnak:

 • BMX
 • Hegyikerékpár
 • Országúti kerékpár
 • Pályakerékpár
 • Para kerékpár

A NOB által elismert sportágak, amelyek nem részei az olimpiai programnak:

 • Cyclo-cross kerékpár
 • Downhill-fourcross kerékpár
 • Kerékpárlabda
 • Művészkerékpár
 • Trial kerékpár

A Magyar Kerékpáros Szövetség a kérvényeket az info@bringasport.hu email címen várja pontos adatokkal a fenti űrlapot beküldve.

A Diákolimpiai eredmények kapcsán a Magyar Diáksport Szövetség az mdszok@mdsz.hu email címen és a www.mdsz.hu/mdsz/kapcsolat/ honlapon érhető el.

TILTÓLISTA

MACS SPORTOLÓKNAK SZÓLÓ INFORMÁCIÓK

A HUNADO doppingellenes edukációs tevékenysége

 1. A HUNADO – a doppingellenes tevékenység szabályairól szóló 363/2021. (VI. 28.) Korm. rendelet értelmében az ún. nemzetközi doppingellenes program alapján látja el doppingellenes felvilágosító, megelőző és ellenőrző tevékenységét.
 2.     A nemzetközi doppingellenes program részét képezik a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) nemzetközi előírásai, és nemzetközi követelményei. 2021. január 1-től a doppingellenes oktatás részletszabályait a WADA által elfogadott új nemzetközi követelmény, a Nemzetközi Oktatási Szabványa (International Standard for Education, a továbbiakban: „ISE”) rendezi.
 3.      Az ISE a doppingellenes tevékenység fókuszába – az elrettentés és a büntetés helyett – a megelőzést és a felvilágosítást állítja. A WADA, a HUNADO és az Önök közös célja, hogy a minden sportoló ismerje meg a sportban fellelhető értékeket, doppingellenes jogaikat és kötelességeiket, és felelősen tudjanak igent mondani a tiszta játékra, értesüljenek a doppingszerek használatának veszélyeiről, illetve annak lehetséges következményeiről.
 4.   A WADA, így a HUNADO fontos célkitűzése, hogy minden fiatal sportoló számára elérhető legyen a doppingellenes felvilágosítás, oktatás valamilyen formája még azelőtt, hogy sor kerülne élete első doppingellenőrzésére.
 5.    A HUNADO az idei év során a honlapján (www.antidopping.hu) önálló oktatási felületet alakított ki (https://www.antidopping.hu/Edukacio0.html), ahol a nyilvántartott sportolók és edzőik e-learning program keretében sajátíthatnak el egy, kifejezetten a számukra kialakított tananyagot.

'Fel a tetejéhez' gomb