Versenyzőknek

VERSENYZŐI LICENC   SPORTORVOSI ENGEDÉLY  SZÜLŐI HOZZÁJÁRULÁS

A fenti gomb segítségével az igényléshez szükséges Word sablont automatikusan letölti a böngésző, a fájl megnyitása után az adatokat kérjük a licencigénylő lapon számítógéppel kitölteni, majd kinyomtatni és aláírni. A versenyzői licenc igénylő nyomtatványt és a sportorvosi engedélyt (valamint kiskorú esetén a szülői hozzájárulást) kérjük beszkennelve a fotóval (Vezetéknév_Keresztnév.év.jpg formátumú fájlnévvel) együtt a saját klub email címre elküldeni, mivel az adatbázisba ők töltik fel.

A licencigénylő lapon szereplő versenyzési adatoknál csak akkor kell a korosztályt kiválasztani, ha a versenyző nem saját korosztályában kíván versenyezni, egyéb esetben az alábbi táblázat szerint kerül feltüntetésre a korosztály a versenyengedélyen. A TRIÁL versenyzők esetén a szakág sajátosságai miatt a vonatkozó korosztályi kategória nem kerül a licenc kártyára.

A 2020-ban érvényes korosztályi besorolás a születési évek tekintetében a következő:

KOROSZTÁLYOK TRIAL KOROSZTÁLYOK
U9 (2012-) Poussin 9-10 éves
U11 (2010-2011) Benjamin 11-12 éves
U13 (2008-2009) Minime 13-14 éves
U15 (2006-2007) Cadet 15-16 éves
U17 (2004-2005) Youth Girls 9-11 éves
U19 (2002-2003) Girls 12-15 éves
U23 (1998-2001) Junior 16-18 éves
Elite (1991-1997) Elite 19+
Master1 (1981-1990) Women Elite 15+
Master2 (1971-1980) Senior Hobbi 19+ *
Master3 (-1970) Senior Pro 19+ *

*: egyénileg választható nemzeti kategória

Felhívjuk a figyelmét, hogy az engedélyek kiadása kizárólag abban az esetben lehetséges, ha:

  • az adott egyesület / sportvállalkozás eleget tett az éves adatszolgáltatási kötelezettségének
  • a licenc igénylő lap és mellékletei pontosan és hiánytalanul kitöltve lettek feltöltve az adatbázisba

Normál eljárásban a hiánytalanul feltöltött igénylés esetén a e-kártya kibocsátásának határideje 5 munkanap!

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöksége az alábbi díjtételeket határozta meg:

Versenyzői licenc U7-U19 korosztály 3 000 Ft
Versenyzői licenc U23-Master korosztály 4 000 Ft
Gyorsított licenc kiadás (3 munkanap alatt) 10 000 Ft
Sürgősségi licenc kiadás (1 munkanap alatt) 20 000 Ft
Sportorvosi lejárta miatt új licenc kiállítása díjmentes
Licenckártya gyártási díja 500 Ft
Licenckártya postaköltsége 500 Ft

A Magyar Kerékpáros Szövetség 2019. június 1-től minden kártya igénylés esetén e-kártyát bocsát ki, de a kártya tulajdonosa kérheti a fizikai kártya gyártását is. A kártya elfogadása (és érvényesítése) az értesítő emailben található linkre való kattintással történik, csak ezután kerül be a nyilvántartó rendszerbe!

A versenyzői licenc kártya átvehető személyesen az MKSZ Irodában vagy kérhető a postázása is, a postaköltséget rendelésenként számítjuk fel, nem a licencek darabszáma alapján.

További információ a licencről:
Csepregi Hédi l +36 30 799 3931 I [email protected]

1. Külföldi utazásokra szóló baleset, betegség, poggyászbiztosítás

Biztosító: EUB
Biztosítás díja: 380 Ft/nap/fő,  kísérők: 450 Ft/nap/fő
Biztosítottak: versenyengedéllyel rendelkező sportolók, edzők, csapatvezetők, bírók és kísérők
Kártérítési limit: baleset, betegség 25.000 eFt/kár, poggyász: 250 eFt, felelősség: 1.000 eFt/kár és 3.000 eFt/év
További szolgáltatási limitek a csatolt táblázatban: EUB Szolgáltatás táblázat

UTASBIZTOSÍTÁS  UTASBIZTOSÍTÁS KÍSÉRŐKNEK  VÁLOGATOTT UTASBIZTOSÍTÁS

2. Versenyekre, versenyzőkre vonatkozó felelősségbiztosítás

Biztosító: Groupama
Biztosított: versenyengedéllyel rendelkező sportolók, edzők, csapatvezetők, bírók.
Kockázatviselés helye: Szerződés hatálya alatt szervezett kerékpáros versenyek helyszínei. Biztosított (versenyengedéllyel rendelkező) sportolók, edzők, csapatvezetők esetében verseny, edzés, edzésre közlekedés útvonala, bírók esetében verseny.
Területi hatály: Európa
Kártérítési limit: 10.000 eFt/kár és 30.000 eFt/év


3. Csoportos baleset-biztosítás

Biztosító: Aegon
Kockázatviselés időtartama: biztosító szolgáltatása a nap 24 órájában, a világ bármely országában bekövetkezett biztosítási eseményekre érvényesek.
Biztosítottak: MKSZ által kibocsátott licenc alapján a szövetség által regisztrált versenyző

Biztosítási összeg
Baleseti halál 1.000.000 Ft
Baleseti rokkantság 31%-99% (kártérítési összeg a rokkantsági fok arányában) 2.000.000 Ft
Baleseti rokkantság 100% 5.000.000 Ft
Baleseti eredetű csonttörés 10.000 Ft
Baleseti eredetű kórházi ápolás esetére szóló egyösszegű térítés 11 napon túl nyúló kórházi ápolás estén* 50.000 Ft

További információ a biztosításokról:
Kovács Károly l +36 20 952 5954 I [email protected]

ÁTIGAZOLÁSI NYILATKOZATOK

A linkről a szükséges Word sablont automatikusan letölti a böngésző, a fájl megnyitása után az adatokat kérjük a  lapon számítógéppel kitölteni, majd kinyomtatni és aláírni. Az átigazolási nyomtatványt kérjük beszkennelve a [email protected] email címre elküldeni.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az átigazolással a korábban kiállított versenyzői licenc érvényét veszti, ezért a LICENC fülön leírtaknak megfelelően új versenyengedélyt kell igényelni.

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöksége minden év március 1. és november 30. közötti átigazolásokra alábbi díjtételt határozta meg:

Átigazolási eljárási díj 20 000 Ft

További információ:
Csepregi Hédi l +36 30 799 3931 I [email protected]

Igazolást csak versenyengedéllyel rendelkező, a szövetség által nyilvántartott versenyzőnek állítunk ki beérkezésétől számított 5 munkanapon belül az alábbi dokumentum kitöltését és az [email protected] címre való visszaküldését követően:

SPORTEREDMÉNY IGAZOLÁS

A különböző sporteredmények többletpontok érdekében történő igazolására céljából sok kérvényt kapunk, ezért a gyakran felmerülő kérdések alapján igyekszünk tájékoztatást nyújtani:

A felsőoktatási felvételi többletpontokat a 423/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet a felsőoktatási felvételi eljárásról szabályozza.

Olimpiai szereplésért

A Magyar Kerékpáros Szövetség vagy a Magyar Paralimpiai Bizottság vagy a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége állítja ki az igazolást az olimpiai játékokon való részvételért.

“Az adott sportág országos sportági szakszövetsége, a Magyar Paralimpiai Bizottság vagy a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége, illetve a Magyar Sakkszövetség által kiadott igazolás alapján – a 22. § (1) bekezdésében foglaltakat kivéve – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által szervezett olimpiai játékokon, 1984-től kezdődően a Paralimpián vagy Siketlimpián való részvétel esetén 50 többletpontra” jogosult.

“A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által szervezett olimpiai játékokon, 1984-től kezdődően a Paralimpián vagy Siketlimpián 1-6. helyezést elért jelentkezők felvételi összpontszáma bármely általuk választott intézményben meghirdetett képzésen – amennyiben megfelelnek a jelentkezési és alkalmassági feltételeknek, valamint elérik a 14. § (5) bekezdésében, illetve 23. §-ban meghatározott pontszámot – 500 pont.”

A Magyar Kerékpáros Szövetség a kérvényeket az [email protected] email címen várja pontos adatokkal, névvel, évszámmal, kategóriával, eredménnyel.

Nemzetközi versenyen elért dobogós helyezésért

A Magyar Kerékpáros Szövetség állítja ki az igazolást a NOB által elismert sportágak nemzetközi versenyein – VB, EB, Universiade, FISU világbajnokság, Ifjúsági Olimpia – elért 1-3. helyezésért.

“Az adott sportág országos sportági szakszövetségének igazolása alapján, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágban a korosztályos világ- vagy Európa-bajnokságon, az Universiadén, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által szervezett egyetemi világbajnokságon, az Ifjúsági Olimpián elért legalább 3. helyezésért 20 többletpontra” jogosult.

A Magyar Kerékpáros Szövetség a kérvényeket az [email protected] email címen várja pontos adatokkal, névvel, évszámmal, kategóriával, eredménnyel.

Országos bajnokságon elért dobogós helyezésért

A Magyar Kerékpáros Szövetség állítja ki az igazolást a NOB által elismert sportágak országos bajnokságain elért 1-3. helyezésért a felnőtt és a felnőtt alatti utánpótlás korosztályban.

“Az adott sportág országos sportági szakszövetségének igazolása alapján, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágban az országos sportági szakszövetség által – a szakszövetségnek a jelentkezési határidő napján hatályos versenyszabályzatában meghatározottak szerinti, a Magyar Olimpiai Bizottság által igazoltan – felnőtt és felnőtt alatti első utánpótlás korosztály részére szervezett országos bajnokságon elért legalább 3. helyezésért 15 többletpontra” jogosult.

A Magyar Kerékpáros Szövetség a kérvényeket az [email protected] email címen várja pontos adatokkal, névvel, évszámmal, kategóriával, eredménnyel.

Diákolimpia döntőjében elért dobogós helyezésért

A Magyar Diáksport Szövetség állítja ki az igazolást a NOB által elismert sportágak diákolimpiai országos döntőjében elért 1-3. helyezésért.

“A Magyar Diáksport Szövetség igazolása alapján, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágban a Magyar Diáksport Szövetség által, vagy közreműködésével szervezett Diákolimpia országos döntőjében elért legalább 3. helyezésért 10 többletpontra” jogosult.

A Magyar Diáksport Szövetség az [email protected] email címen és a www.mdsz.hu honlapon érhető el.

Back to top button
Close
Close