Kerékpársport hírekKometa

Aktívan telt a Kométa-BringaSport edzőtábor

Október 27. és 29. között Debrecenben tartották a „Kométa-BringaSport bringás találkozót” és utánpótlás csapatépítő tábort.

A pénteki kerékpársportot népszerűsítő programra három iskola (Debreceni Református Kollégium Gimnázium és Diákotthon, Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola, Debreceni Református Kollégium Általános Iskola) közös tornatermében került sor, melyre körülbelül 150-200 fiatal látogatott el a tanáraik kíséretében.

Az eseményen a diákok kipróbálhatták a görgőzést, a versenykerékpárokat és találkozhattak az utánpótlás válogatott versenyzőivel, akik különböző ügyességi feladatokat mutattak be. Fetter Erik és Feldhoffer Bálint személyeiben az EOLO-Kometa család egy-egy ismertebb bringása is emelte az esemény színvonalát. A legaktívabb tanulók egy-egy ajándék kulacsot is kaptak.

A versenyzőkre programokban gazdag hétvége várt. Pénteken a Debreceni Sportuszodában edzettek, szombaton és vasárnap pedig a debreceni VeloParkban rótták a köröket, ahol különböző szituációs gyakorlatokat is végre tudtak hajtani.

Mint mindig most is nagyon hasznos volt ez az összetartás – mondta el az eseményt követően Dér Zsolt szövetségi kapitány. – Többségében olyan versenyzőket hívtam meg, akik korábban még semmilyen válogatott eseményen sem vettek részt. A csoport tagjai nagyrészt U15-ös és U17-es lányok és fiúk voltak. Most nem a teljesítményen volt a hangsúly, mint inkább a csapatépítésen, éppen ezért a kerékpáros tréningek mellett sokat beszélgettünk, a versenyzők Eriktől és Bálinttól is hasznos tanácsokat kaphattak. Köszönöm Nagy Zoltán és a Debreceni Sportiskola segítségét.”

A táborban részt vevő versenyzők: Fetter Erik, Feldhoffer Bálint, Kárpáti Mira, Benedek Virág, Rein-Keresztes Réka, Pákolicz Gréta, Lasánszki Sára, Mármorosi Alexa, Horváth Máté, Kőrösi Gábor, Tulok-Darida Simon, Lónyai Balázs, Szabó Máté, Galicz Benedek, Rein-Keresztes Zente.

A DSI részéről: Tóth Réka, Tóth-Mogyorósi Zora, Klokocs Kata, Böszörményi László, Soós Olivér, Peterman László, Csáki Szabolcs, Orosz Bálint (MBH Bank Cycling Team).

A táborban részt vevő segítők/kísérők: Dér Zsolt, Schneider Gábor, Nagy Zoltán.

'Fel a tetejéhez' gomb