BMX Freestyle

Tavasszal junior BMX freestyle kupasorozatot rendeztek

Az idei évben először egy eddig nem megszokott korosztályos junior versenysorozattal, azaz egy 3 fordulós kupa futammal indította a BMX-es fiatalok áprilisi naptárát az Extrém Sport Kert Egyesület, mint főszervező. A korosztályos besorolás mellett az is különleges volt hogy most először volt külön lány kategória. A versenyzők korosztályos besorolása az alábbi kategóriákban történt:

  • U9
  • U11
  • U13
  • U15
  • U17
  • Lány

Ennek a versenysorozatnak az ötlete onnan származik hogy a korábbi évekhez képest megnövekedett az utánpótlás korú BMX-esek száma a kifejezetten ezzel foglalkozó sportegyesületek munkájának, és a gyerekek végtelen kitartásának köszönhetően.

Az eddigi versenyeken csak egy junior kategóriában indultak a gyerekek, ahol 7-17 éves korig versenyezhettek együtt. Az indulók 4 korosztályban és egy lány kategóriában mérhették össze a tudásukat az első helyszínen, illetve a másik 2 helyszínen már 5 korosztályban, illetve a lány kategóriában indultak a versenyzők.

A helyszínek között volt Kiskunfélegyháza, Dabas, valamint Vecsés.

Kiskunfélegyházán az első fordulón már tudni lehetett, hogy az egyik legszorosabb korosztály az U15 lesz. Itt láthattunk hatalmas 360-akat érkezőbe szépen kivitelezve, korlát magas air table topokat, boxon teljesen kinyújtott null kezeseket, szép vázpörgetést külön-külön mindkettő irányba kivitelezve. A lány kategóriában Molnár Noémi nem sokkal maradt le a fiúk teljesítményétől, ugyanis csinált például null kezes és 360-as ugrást a boxon, air kormánypörgetést.

Ezt követte a Dabasi állomás ahol az előző fordulóhoz hasonlóan magas színvonalat nyújtó U9-ben Venczel Teodortól láthattunk 360 kormánypörgetést is például, ami nemzetközi viszonylatban is kimagaslónak számít ebben a korosztályban. U13-ban Finta-Szücs Szilveszter csinált dupla kormánypörgetést a szép kontrollált ugrás mellett.

Ezen a pályán már több transfer lehetőség is volt, amit használtak is a fiatalok így az sem volt ritka, hogy valaki a spineból a box ívébe ugrott és ezzel kezdte a körét. Polacsek Kende U15-ös kategóriában indult, ő az egyik körét egy 360 vázpörgetéssel kezdte, ami nagy üdv rivalgást váltott ki a nézők közt. Itt már a nagy érdeklődésre való tekintettel elindult az U17-es korosztály is, ahol még keményebb trükkökkel kápráztatták el a versenyzők a zsűriket. Ilyen volt például a flair, szaltó a boxon, air vázpörgetés is.

Az utolsó fordulónak a The Garden Skatepark adott otthont, nagyon sokan itt is készülnek más különböző versenyekre, így szinte hazai pálya volt néhány embernek. A lány kategóriában is nagyon  szoros volt a verseny. Végül Molnár Noémi lett az első, a második Szabó Júlia Hanna és harmadik helyen pedig Landenberger Luca állhatott fel. Itt is hasonlóan az első két fordulóhoz nagyon komoly trükkök voltak láthatóak, például spoxon szaltó, flair kormánypörgetés.

A kupafutamon összesen 21 versenyző vett részt, ebből 4 versenyző lány volt.

EREDMÉNYEK

2023szo01ápr09:00szo23:00Országos Junior BMX KupafutamKiskunfélegyháza I. fordulóSzakágBMX FreestyleKategóriaMKSZ Magyar Kupa

2023szo15áprEgész napOrszágos Junior BMX KupafutamDabas II. fordulóDabas - BMX ParkSzakágBMX FreestyleKategóriaMKSZ Magyar Kupa

2023szo29áprEgész napOrszágos Junior BMX KupafutamVecsés III. fordulóVecsés - Garden Skate ParkSzakágBMX FreestyleKategóriaMKSZ Magyar Kupa

'Fel a tetejéhez' gomb