BMX Freestyle

Flatland Európa Bajnokság a RUHR Games keretein belül

2023-ban is a RUHR Games keretében szervezték meg a Flatland Európa Bajnokságot. A németországi Duisburg adott otthont a versenynek, ahol egy régi gyárépület területén fesztivál hangulatot teremtettek a szervezők. Rengeteg versenyszám képviseltette magát, köztük a BMX flatland is. A versenypályát rendkívül profi módon készítették el. Az utóbbi években jól megszokott 10×10 méteres OSB pálya állt a versenyzők rendelkezésére.

Nagy pozitívum volt, hogy fedett pályán lehetett versenyezni, amit teljesen körbeölelt a lelátó is. Ezáltal kevésbé voltak kitéve a versenyzők az olykor szeles és erősen napos időjárásnak. Mind a gyakorlás, mind pedig a verseny 4 fős csoportokra bontva zajlott, így egymás zavarása nélkül tudott mindenki a pályához alkalmazkodni.

Magyarországot Thuránszky Panni és Kádár Veronika képviselték az Elite Women kategóriában. A kihívás nagy volt, hiszen a két lány volt a legfiatalabb a mezőnyben, akik ezidáig csak hazai versenyeken vettek részt. A legelső nemzetközi megmérettetés az idei EB volt számukra.

A lányok kategóriája meglehetősen színes volt. Francia, német, holland és lengyel lányokkal kellett megküzdeni Panninak és Veronikának. Sokan közülük sok éves múlttal már nagyon rutinos versenyzőnek számítanak a sportban.

A gyakorlás alatt elég hamar alkalmazkodtak a pályához és a trükkjeik jelentős részét stabilan végrehajtották. A versenyen egy kicsit többet rontottak a tőlük megszokottnál. A legjobb 4 lány jutott be a döntőbe. Veronika kicsivel lemaradva 5. helyen végzett, Panni pedig a döntőben is versenyezhetett. Neki végül a 4. helyet sikerült megszerezni.

Ezúton is gratulálunk mind a két lánynak és felkészítő edzőjüknek Rob Altonnak (Sport Zone SE edző), és Bordás Ákosnak, aki elkísérte és támogatta a lányokat a versenyen. Mind a ketten rengeteg tapasztalattal gazdagodtak, amit beépíthetnek a felkészülésükbe a következő nagy megmérettetésre.

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb