BMX Freestyle

Sikeresen teljesítették a 2023-as nemzeti bíróképzést

Január 8-án a Magyar Kerékpáros Szövetség szervezésében megtartották az első hivatalos nemzeti BMX bírói képzést a The Garden Skateparkban. Az oktatást Igor Vukadinovic “Poki” hivatalos UCI bíró tartotta, akinek jelentős tapasztalata van a sportágban, mivel számos világkupa állomáson, Európa bajnokságon, világbajnokságon és nem utolsó sorban a tokiói olimpián is a bírók közt foglalt helyet.

Jelentős volt az érdeklődés a képzés iránt, mivel már esedékes volt a megszervezése, hogy professzionális bíráskodás legyen nemzeti szinten is. Az oktató a képzés alatt az alapoktól indulva, hogy milyen kategóriák vannak a szakágon belül egészen a UCI által elfogadott zsűrizési szempontokig összefoglalta hogyan épül fel a pontozásos rendszer. Poki segítőkész volt végig és lehetett tőle szabadon kérdezni is.

Az elméleti oktatást követően gyakorlatban is alkalmazni kellett a tanultakat és egy világkupa állomás döntőjéből kellett a jelentkezőnek pontozni a versenyzőket. A 21 jelentkező közül mindenki sikeresen teljesítette a képzést, így mindenki jogosult vált a bírói licenc kiváltására.

'Fel a tetejéhez' gomb