UCI kategóriás országúti versenyek maradnak el – nem kerül megrendezésre a Central European Tour és a Tiszagyenda GP

UCI kategóriás országúti versenyek maradnak el – nem kerül megrendezésre a Central European Tour és a Tiszagyenda GP

📁 Hírek, Szövetség hírek 🕔18.június 2015
UCI kategóriás országúti versenyek maradnak el – nem kerül megrendezésre a Central European Tour és a Tiszagyenda GP

BringaSport – 2015.06.18 – MKSZ céljai között szerepelt UCI kategóriás versenyek támogatása 2015-ben, bár a magyar országúti kvalifikáció a jövő évi olimpiára sajnos nagyon kis esélyű ebben a pillanatban – összesen 6 UCI ponttal rendelkezünk. Ennek ellenére Sutkó Mihály, a két fent jelzett UCI kategóriás verseny szervezője visszalépett a versenyek megszervezésétől. Így a jelenlegi állás szerint hazánk egyetlen UCI kategóriás országúti versenye az augusztus 4. és 9. között megrendezésre kerülő Tour de Hongrie lesz.

Sutkó Mihály többszöri megnyilatkozásai során, legutóbb a Bringacafé-n május 26-án megjelent interjúban arról tájékoztatott mindenkit, hogy a Central European Tour (CET) első és második napi versenye mindenképpen megrendezésre kerül:

„Jelen pillanatban az biztos, hogy az első két verseny minden körülmény között megrendezésre kerül, egyelőre a harmadik futam, illetőleg az augusztus 1-re tervezett GP Tiszagyenda kivitelezése még kérdéses.” – állt Sutkó Mihály akkori nyilatkozatában.

Az MKSZ a kérdéses versenyek – CET harmadik nap és Tiszagyenda GP – támogatására mintegy 6 millió forint támogatást különített el, és ajánlott meg. Az volt a cél, hogy négy darab UCI 1.2-es verseny kerüljön megrendezésre Magyarországon 2015-ben.

Sutkó Mihály a fentiek ellenére döntött a versenyek lemondásáról.

Nem látunk bele Sutkó úr versenyeinek pontos költségvetésébe, de mindenképpen fontos elmondani, a szövetség által megkérdezett, versenyrendezésben jártas szakértők egybehangzó véleménye, hogy a mintegy 6 millió forint kiegészítő támogatással amit az MKSZ megajánlott, feltételezve, hogy kellő szakmai munkával, egyéb szponzorok bevonásával, önkormányzati támogatások biztosításával a versenyek elő lettek készítve, a két még függőben lévő rendezvényt meg lehetett volna rendezni. A korábban már garantált másik két rendezvény – a CET első és második napja – lemondását a versenyrendező nem indokolta a szövetség felé.

„Sajnáljuk Sutkó Mihály úr döntését, főleg annak fényében, hogy korábban garanciát vállalt legalább az első két verseny megrendezésére” – mondta Polony István, az MKSZ elnöke. „Az MKSZ álláspontja ezzel kapcsolatban az, hogy mostantól kizárólag valóban a magyar kerékpársport érdekeit szolgáló versenyrendezők támogatására kell fordítani a szűkös szövetségi forrásokat. Valamint megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy lehetséges-e UCI kategóriás egynapos versenyek megrendezése más versenyrendezők bevonásával még az idei szezonban.”

Oszd meg barátaiddal!

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett a Tamási Pálya OB versenykiírása

Megérkezett a Tamási Pálya OB versenykiírása

Bringasport - pálya OB versenykiírás A 2017. évi Pályakerékpáros Utánpótlás Bajnokság, mely egyben Tamási kerékpáros pályaavató verseny versenykiírása az alábbi linken

Tovább
questra Пестюк Чеслав Фанис Джураев Константин Мамчур Станислав Кравцов AGAM Atlantic Global Александр Прочухан Абакумов Андрей