MKSZ hírek

Önkénteseket vár az Utcai Sportok Olimpiai Fesztiválja

A gördeszka, a falmászás, a BMX freestyle és a breaking legjobbjai mérik össze tudásukat az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat budapesti állomásán, amelyre várják az önkéntesek jelentkezését. A minden szempontból izgalmasnak ígérkező viadalt június 20-23-án a Ludovika Campuson tartják meg a sanghaji forduló után – a szervezők április 30-ig várják az önkéntesek jelentkezését.

Az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat különlegesnek, látványosnak és egyedinek ígérkezik, amelyen egyszerűen muszáj részt venni. És erre nemcsak nézőként van lehetőség. A leendő önkéntesek tényleg „tűzközelben” lehetnek, egészen közel a világ legjobb sportolóihoz, bepillantást nyerve az esemény kulisszái mögé. A feladatok közül is mindenki megtalálhatja a neki valót, hiszen majdnem húsz területen vállalhatnak feladatot az önkéntesek egyrészt június 16-19. között az előkészítő napokon, másrészt a verseny teljes időtartama alatt.

Az önkéntesek a reptéri érkezéstől kezdve az érdeklődő nézők eligazításán át egészen a sportolók helyszíni koordinálásáig a legkülönbözőbb területeken kapcsolódhatnak be az év egyik legizgalmasabb sporteseményébe, és szerezhetnek tapasztalatot, illetve alakíthatnak ki életre szóló szakmai kapcsolatokat. Emellett egészen közelről kísérhetik figyelemmel az olimpiai kvóták megszerzéséért harcba szálló 464 versenyző mozgását, akik közül több, mint 150 biztosíthatja be a részvételét az olimpián.

Utcai sportok olimpiai fesztiválja Budapesten

Az Olimpiai Kvalifikációs Sorozaton négy magyar sportolóért szurkolhatunk: BMX freestyle sportágban Kempf Zoltán (Kempf Zozo) képviseli a magyar színeket, a breaking hazai közösségét Szarvák Csenge (B-Girl Csenge) és Lobontiu Menotti Noris (Noris by Nature) erősíti, sportmászásban pedig Tusnády Nimród Sebestyén mutathatja meg, hol tart a nemzetközi élmezőnyhöz képest.

Az olimpiai esemény kísérőrendezvénye, az Urban Festival keretében a sportágakhoz kapcsolódó zenei irányzatok – így a hip-hop, a rock, és a surf-punk – mutatkoznak be a színpadon, ahol lesz többek között dj battle és beatbox show is.

Az eseményre kilátogató nézők kipróbálhatják magukat a négy fent említett sportágban, ugyanis a hazai sportági szövetségek oktatással, sportszer-kipróbálási lehetőséggel, tanácsadással és egyéb programokkal készülnek, amire minden résztvevőt szeretettel várnak nemtől, tudásszinttől és kortól függetlenül. Mindezek mellett bemutatkozik sok más, kapcsolódó sportág is, ezeket is kipróbálhatják az érdeklődők. Az önkéntesek közreműködésére a sportági kísérőprogramok lebonyolításában, zökkenőmentes kivitelezésében is számítanak.

Az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség szervezésében valósul meg a Magyar Olimpiai Bizottság és a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága bevonásával, a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal és a hazai sportszövetségekkel együttműködésben.

Önkénteseinktől minimum 4 műszak vállalását kérjük, a jelentkezés alsó korhatára 16 év. A jelentkezés részletei megtekinthetők az Olimpiai Kvalfikációs Sorozat honlapján: oqs.volhub.hu

További információk az eseményről: olympic-qualifier-series.hu

'Fel a tetejéhez' gomb