MKSZ hírekOrszágút

Az MKSZ elnöksége Nagy Zoltánt nevezte ki az országúti szakág vezetőjének

BringaSport – 2016.01.21 – Január 19-i ülésének napirendi pontjai között szerepelt, hogy a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöksége új vezetőt nevezzen ki az országúti szakág élére. A szakágvezetői pozícióra hárman pályáztak, ketten dolgoztak ki részletes országúti programot a jövőre nézve. Az elnökség az ülésen zárt körben megtárgyalta a döntési szempontokat, értékelte a beérkezett pályázatokat, és az utánpótlás-nevelés fókuszú program mellett döntött, aminek következtében Nagy Zoltánt nevezte ki a szakág vezetőjének.

Nagy Zoltán 1970-ben született Debrecenben. 1985-1990 között a Debreceni SI színeiben kerékpározott, ahol 1988-ban ifista korában előbb a felnőtt, majd pár nappal később az ifjúsági hosszútávú OB-t is megnyerte, ezzel minden idők egyik legfiatalabb felnőtt bajnoka lett. 89-ben részt vett a franciaországi Chambéry-ben megrendezett felnőtt világbajnokságon. 2007-ben került ismét közel a sporthoz, amikor többedmagával elkezde újraszervezni a kerékpáros életet Debrecenben. Az elmúlt években elvégezte a kerékpáros edzőképzést, valamint a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen tanári diplomát szerzett. 2013-ban megalapították a DKSI Debreceni Kerékpáros Sport és Szabadidős Ifjúsági Egyesületet, amely igen hatékony országúti utánpótlás-nevelő programot folytat. Szakmai munkájuk eredményeként, támogatóik segítségével a 2015-ös Tour de Hongrie körversenyen is elindulhatott, és méltóképp helytállt a DKSI felnőtt csapata.

“A DKSI létrehozásával a régi célok nem változtak: minél több fiatallal, felnőttel megismertetni ezt a csodás sportágat. Egyértelmű, hogy ezeket egy erős, jól működő szövetséggel hatékonyabban tudjuk elérni. Örömmel üdvözöltük a bekövetkezett változásokat. Sajnos az országúti szakág eddig ezt nem tudta kihasználni, ami igen elkeserítő” – mondta Nagy Zoltán, az MKSZ országúti szakágának újonnan kinevezett vezetője. “Mindent mérlegelve úgy döntöttem, hogy kellő támogatottság és megfelelő munkamegosztás mellett vállalom az országúti szakágvezetői posztot. Úgy gondolom, ez a sportág többet érdemel és rendelkezem a szükséges szakmai rálátással, illetve a szisztematikus munkába vetett hittel, amelyek előfeltételei egy sikeres szakágvezetői szerepvállalásnak.”

Az újonnan kinevezett országúti szakágvezető programjában ismertette rövid- és középtávú terveit. Azonnali feladatokként jelölte meg többek között a szakági tanács kinevezését, az országúti klub, edző és versenyzőbázis villámgyors helyzetfelmérését és értékelését, a 2016-os szezon megtervezését, a szövetségi kapitányi rendszer, ranglista rendszer kialakítását, illetve a hosszútávú szakágfejlesztési terv kidolgozásának megkezdését. Teljes programja itt olvasható >>

“Tervem, hogy más, sikeresen teljesítő nemzetek szervezeti és működési struktúráját áttekintve, azokat hasznosítva építsük újjá az országúti kerékpározást úgy, hogy nagyon széles tömegbázison alakítjuk ki a versenysportot” – mondta Nagy Zoltán. “Célom, hogy sportágunkban, szakágunkban mihamarabb az egység légkörét megteremtsük. Csak így fogunk előrébb jutni.”

Mutass többet

Kapcsolódó hírek

Close
X
X