MKSZ hírek

Ideiglenesen felfüggesztett licencigénylés

Tisztelt Tagszervezetek! 

A napokban megjelent 674/2021. (XII. 3.) Korm. rendelet értelmében a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet szerint 2021. február 8-án életbe lépett veszélyhelyzet alatt (azaz 2021. február 8-án vagy azt követően) lejáró sportorvosi engedélyek a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek.

Fentieken túl az Országgyűlés előtt van a veszélyhelyzet 2022. június 1-ig történő meghosszabbítását célzó Korm. rendelet tervezete.

Ezek az új, ideiglenes, ám előre nem látott szabályozások olyan mértékben érintik az MKSZ eddigi licencigénylési rendszerét, hogy a jövő évi versenyengedélyek kiadásához a rendszer jelentős átalakítása szükséges. Ez azzal is jár, hogy a 2022-es licencigénylést átmenetileg fel kellett függesztenünk. A munkával igyekszünk mielőbb végezni, de annak érdekében, hogy ne kelljen kétszer “belenyúlni” a rendszerben, előbb meg kell várnunk az Országgyűlés döntését a veszélyhelyzet meghosszabbításáról vagy annak elvetéséről.

Reményeink szerint a licencigénylés december második felében már újra aktív lesz, de tisztelettel kérünk minden tagszervezetet, hogy az ünnepi időszakra tekintettel első körben csak azok nyújtsanak be igénylést, akiknek arra január első felében valóban szükségük lesz (pl. a Cyclo-cross OB miatt)!

Köszönjük előre is a türelmet és a megértést, a licencigénylés újbóli megnyitásáról mindenkit haladéktalanul értesíteni fogunk!

MKSZ Iroda

'Fel a tetejéhez' gomb