Kometa

Jöhet az online kerékpárversenyek korszaka

Elindulnak a BringaSport ZWIFT versenyek

Új értelmet nyerhet az e-bike fogalma, ugyanis a kerékpársportban is hódít az e-sport, amely egy ZWIFT nevű rendszeren keresztül most lehetőséget biztosít arra, hogy a versenyzést online formában folytassák a hazai kerekesek. A Magyar Kerékpáros Szövetség saját versenyeire még várni kell egy kicsit, de a külföldi e-versenyeken már részt vesznek sportolóink.

Dér Zsolt, az MKSZ országúti szövetségi kapitánya szerint az online versenyzéssel az a cél, hogy a napi monotonitásból kimozdítsa a válogatott bringásokat, lehetőleg megmaradjon a forma, és naprakészek lehessenek a verseny- és stresszhelyzetek szimulálásával. A rendszer lényege, hogy mindenki otthon, ún. okosgörgők segítségével tekerhet a saját kerékpárján, az adatokat pedig a ZWIFT rendszer figyeli, méri és összeveti azt a többi versenyző teljesítményével, így kvázi virtuális verseny jön létre. A rendszer edzésre és versenyzésre is egyaránt lehetőséget teremt, ezzel is ösztönözve a versenyzőket a teljesítményfokozásra, és az otthoni, és így nyilvánvalóan nem ideális körülmények közötti fejlődésre.

A Szövetség a megrendelt görgőket kiosztja a válogatott kerekeseknek, így a veszélyhelyzet végéig is edzésben és versenyzésben tud maradni mindenki, aki hazánkat képviseli majd a sportágban, amint az élet visszaállhat a normális kerékvágásba. A projekt az utánpótlás korú versenyzőknek segíthet a legtöbbet, hiszen a karrierjük elején igazán fontos a lendület, és a motiváció megtartása. Az MKSZ rendes versenynaptárába már bekerültek a ZWIFT versenyek, valamint létrejött egy online csoport is, amelynek célja a virtuális edzés és versenyzés széleskörű megismertetése, valamint az ösztönzés a részvételre.

Ha minden a tervek szerint megy, képesek leszünk arra, hogy ezen a rendszeren keresztül akár amatőr versenyzők is bekapcsolódhassanak otthonaikból, és együtt edzhessenek akár majd a legnagyobbakkal, mint Peák, Valter, Dina, vagy Vas. A hazai, saját, online versenyrendszer kialakításáról már tárgyalunk a ZWIFT kereskedelmi igazgatójával, előre láthatóan nyáron indulhat a közös fejlesztés.

Addig is mindenkit arra biztatunk, csatlakozzon a BringaSport Zwift közösséghez a Facebook oldalon, és amennyiben van lehetősége, tekerjen együtt velünk.

Versenyek

Információk

A BringaSport aloldala, ahol megtalálhatók külön a Zwift versenyek, valamint a részletes technikai tudnivalók az alkalmazás használatához és a Kométa Team HUN csapatba való jelentkezéshez:

A kerékpársport és a hazai események kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt.

'Fel a tetejéhez' gomb