Kometa

9 Grand Tour győzelem, 2 legenda, 1,5 méter távolság

Alberto Contador és Ivan Basso is támogatja Magyarország Kormánya kezdeményezését, amely a biztonságos kerékpáros közlekedést célozza. A Kométa Cycling Team valenciai csapatbemutató sajtótájékoztatója után a két kerékpáros ikon átvette a kampányt népszerűsítő pólókat.

A biztonságos előzési oldaltávolság megtartása a közúton közlekedő profi és amatőr kerékpárosok szempontjából nagy jelentőséggel bír, hiszen a versenyekre való felkészülés sok esetben érint forgalmas útszakaszokat. A felnőtt és utánpótlás korosztályú edzésmunkát minden esetben biztonságban, a kerékpárosok és az autósok zavartalan közlekedése mellett célszerű végezni.

A világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő országúti kerékpározás hazánkban is elterjedtebb, mint valaha. Ez azonban növekvő felelősséget is ró a közlekedésben résztvevőkre, valamint a döntéshozókra egyaránt. Korábban Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos arról beszélt, hogy a KRESZ módosításai a biztonságos kerékpáros közlekedést is elősegítik. Szerinte ugyanakkor a kerékpáros közlekedés további népszerűsítéséhez a szemlélet megváltoztatására is szükség van. Ugyanis sokan attól való félelmükben nem ülnek biciklire, hogy az autók túl közel haladnak el a kerékpárosok mellett. Ennek megváltoztatása érdekében hívja fel a figyelmet – az idén tavasszal folytatódó – 1,5 m kampány a megfelelő oldaltávolság betartására.

Ha valaki, akkor a hétszeres Grand Tour – Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta a Espana – győztes Alberto Contador, és a kétszeres Giro d’Italia bajnok Ivan Basso tudják, hogyan kell közúton tekerni. Rájuk igazán hallgathatunk: Tartsunk távolságot! Vigyázzunk egymásra!

Aktív Magyarország 

'Fel a tetejéhez' gomb