Cyclocross szezonra vonatkozó korcsoport váltás és licenc érvényesség

Cyclocross szezonra vonatkozó korcsoport váltás és licenc érvényesség

📁 Szövetség hírek 🕔06.október 2016

BringaSport – 2016.10.06 - Október 8-án kezdetét veszi itthon is a 2016/2017-es cyclocross szezon, az első verseny a Kazincbarcikán megrendezésre kerülő Kazincbarcika Cross, cyclocross.hu futam lesz. A versenyengedélyekkel és korcsoport váltásokkal kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk a versenyzőket.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szabályzata értelmében a korcsoport váltás cyclocross versenyek esetében már szeptember 1-től életbe lép, vagyis az adott versenyző abba a korcsoportban indulhat, amelybe hivatalosan a következő év, tehát 2017. január 1-én lép.

Az utánpótláskorú versenyzők esetében – mivel a 6 hónapos orvosi engedély a cyclocross szezon kezdetére érvényét veszti a licencen – elfogadott a korábbi licenc egy érvényes orvosi engedéllyel.

Kérjük a fentiek tudomásul vételét, valamint a kiskorú versenyzők esetében a sportorvosi engedélyek beszerzését!

Figyelem: az Utánpótlás Országos Bajnokságon (U11/U13/U15/U17) licence nélkül is rajthoz lehet állni, viszont a bajnokságon csak 2016-os érvényes versenyzői licenccel induló versenyzők lesznek értékelve. A licence nélkül rajthoz álló versenyzők abszolútban lesznek díjazva. (tehát két eredményhirdetés lesz ezen kategóriákban)

Oszd meg barátaiddal!

Kapcsolódó cikkek

questra Пестюк Чеслав Фанис Джураев Константин Мамчур Станислав Кравцов AGAM Atlantic Global Александр Прочухан Абакумов Андрей