MTB XC

TdH után MTB Challange Etyeken

Budapest szőlőskertjében azaz Etyeken rendezték immáron a 2. alkalommal az eBIKE.hu MTB és terepfutó Challenge idei 2. futamát. Rendhagyó volt az esemény, hiszen a KLND Gravel sorozat is csatlakozott a rendezvényhez, így nem csak a hegyibringások és a futók rajtoltak el, hanem a Gravel túrázás szerelmesei is.

A Superior Racing Team versenyszervező csapata idén új szakaszokkal bővítette a nyomvonalat. Már áthaladt a mezőny a József nádor által létrehozott Józsefi erdőn, valamint két homokbánya -crossmotoros pálya tette technikásabbá a pályát. A Challenge-n közel 400 fő, míg a Gravel kalandon közel 150 fő indult el. Gangel Marcell a KLND sorozat kitalálója és szervezője is sikeresnek és folytatandónak értékelte a két szervező együttműködését, így a jövőben több MTB Challenge és KLND Gravel kaland is kooperációban valósul meg. Ezen a versenyhéten az „Etyek veled kerek” szlogen duplán is érvényes volt, hiszen a TDH mezőnye a szerdai napon háromszor is áthaladt Etyeken, szombaton pedig az óriási számú terepbringásoké volt a főszerep.

Etyek polgármestere Zólyomi Tamás és a képviselőtestülete is fontosnak tartja, hogy a kerékpáros túrizmus minél nagyobb hangsúlyt kapjon. A frissen elkészült Budapest-Balaton kerékpárút (Buba) meghatározó jelentőségű a falu életében, mely kapcsán mind a kulturális, mind a gasztronómiai értékek előtérbe kerülnek. Az Etyeki MTB Challenge egy igazi bringás piknikké fejlődött. A kisérőkkel és a helyi sportnap résztvevőivel közel 1000 ember élvezhette a Látogatóközpontban megrendezett egészségnapi programokat. A gyerekek nagy örömére ismét volt mászófal és habparti valamint  különböző szabadtéri sportjátékokat is ki lehetett próbálni.

A kétkörös hosszú táv (60 km) Master 2-es futamában igazi parádét láthattunk, hiszen rajthoz állt Parti András, Buruczki Szilárd és Búr Zsolt. Velük csak Ferenczi Balázs felnőtt és az U17-es reménység Takács Zsombor bírta tartani a tempót! Ismét megtisztelte jelenlétével, versenyzésével a mezőnyt a hazánkban élő Lequatre Geoffray, aki mindössze 1:11 perc alatt teljesítette a rövid távot. Élmény volt látni a NAGY „öregek” és a fiatalság versengését! Már biztos, hogy 2023-ban Etyek stabil állomása lesz az eBIKE.hu MTB és terepfutó Challenge sorozatnak.

Idén a következő állomás Vértesbogláron lesz június 4-én:

202204júnEgész napSuperior MTB és terepfutó Challenge VértesboglárVértesboglár - Kossuth utcaSzakág:MTB XCInfó:Szabadidős

EREDMÉNYEK

202216áprEgész napSuperior MTB és terepfutó Challenge ParádsasvárParádsasvár - Túra kempingSzakág:MTB XCInfó:Szabadidős

202214májEgész napSuperior MTB és terepfutó Challenge EtyekSzakág:MTB XCInfó:Szabadidős

 

 

'Fel a tetejéhez' gomb