Országút

Remekül versenyzett az Amstel Gold Race klasszikusán Vas Kata Blanka

Az SD Worx magyar kiválósága rengeteget dolgozva a csapattársaiért az előkelő 24. helyen zárt, ezzel 16 UCI világranglista pontot szerzett.

Természetesen a férfiak mellett a hölgyek számára is megrendezték az Amstel Gold Race-t. A WorldTour besorolású viadalon 128 és fél kilométer várta a szebbik nem képviselőit, tizenkilenc fallal, közte többek között a legendás Cauberg és Bemelerberg emelkedőivel.

Az igazi tűzijáték bő harminc kilométerre a céltól vette kezdetét, ekkor egy három fős csoport lépett el, akiket az SD Worx vezetésével üldözött, majd Vas Kata Blanka hathatós munkájának köszönhetően ért utol a főmezőny.

Az utolsó kilométereken egy hét fős sor lépett el, onnan ment tovább a lehető legjobb pillanatban az olasz Marta Cavalli (FDJ Nouvelle-AquitaineFuturoscope), aki pályafutása legnagyobb sikerét elérve nyerte a viadalt Blanka csapattársa, a holland Demi Vollering (SD Worx) előtt. A magyar bajnok kiválóan versenyezve, huszonkilenc másodperc hátránnyal a 24. helyen zárt, ezzel 16 UCI világranglista pontot gyűjtött.

Ami a több szakágban is kiemelkedő sportolónk versenyprogramját illeti az a De Brabantse Pijl (április 13.), a La Fléche Wallone (április 20.), a Liege-Bastogne-Liege (április 24.), a Festival Elsy Jacobs (április 29.-május 1.) és a Giro d’Italia Donne (június 30.-július 10.) versenyeivel folytatódhat.

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb