Országút

Francia klubnál folytatja pályafutását Orosz Gergő

A 2022-es idényben a nagy terveket dédelgető francia Philippe Wagner Cycling Team színeiben láthatjuk majd a magyar kiválóságot.

A Philippe Wagner név sokaknak ismerősen csenghet, a húsiparban érdekelt vállalkozás ugyanis hű támogatója az Európai Kerékpáros Szövetségnek (UEC). A 2022-es szezonban a cég saját csapatot alapított, amely francia regionális sorként magasztos célokra tőr. Nemzetközi keretében tizenkilenc kerékpáros kapott helyet, közte olyan ismert nevek is, mint a brit Charlie Querterman, aki a Trek-Segafredo WorldTeam sorától érkezett. A gallok mellett két brit valamint egy-egy lengyel, litván, norvég és szerb bringás teszi teljessé a gárdát, na meg persze Gergő.

„Korábbi ismeretségeim révén jó kapcsolatban vagyok Harangi Petrával és férjével, az ex-profi kerékpáros Geoffroy Lequatre-val. A most megalakult francia csapatban nekik is szerepük van, mint ruházati beszállítók (G4), így ők ajánlottak be a vezetőségnél. Ezután kaptam egy konkrét megkeresést, a stáb ugyanis úgy gondolta, hogy az adottságaimmal hozzá tudok járulni a csapat sikereihez, így szerződést ajánlottak. Decemberben egy igencsak intenzív hetet tölthettem kint, ez idő alatt, a közös edzések, a kerékpár beállítás, a mentális tréningek és a csapatépítő programok mellett a hivatalos prezentáción is jelen voltam. A csapatvezetővel egyeztetve, január nagy részét egy saját szervezésű spanyolországi edzőtáborozással töltöttem, tekintettel arra, hogy február elején már elkezdődik számomra a versenyszezon. Az elsődleges célom, hogy tanuljak, fejlődjek, hasznos tagja legyek a csapatnak. Nem titkolt célom, hogy szeretnék néhány kiemelkedő eredményt is felmutatni. A versenyprogramom összeállítása még folyamatban van, de igyekszem bizonyítani, hogy helyem legyen a Normandia Körversenyen. Mindezek mellett, ha a magyar szakvezetés is úgy értékeli a munkámat, akkor örömmel fogom felhúzni a nemzeti mez cipzárját is” – nyilatkozta röviden Gergő.

'Fel a tetejéhez' gomb