MTB

Sikerekkel teli április a montisoknál

Három nemzetközi versenyen is részt vettek áprilisban a MTB versenyzőink, köztük két UCI XCO Junior Series sorozatba tartozó viadalon.

Április 5-6-án az olaszországi Nallesben rendezték a Marlene Südtirol Sunshine Race kiemelt kategóriás MTB versenyét, mely a junior sorozat része volt. Az elit férfiak közt Palumby Zsombor 16. helyével 10 UCI pontot gyűjtött, az U23-as hölgyek futamában Greman Szonja pedig körhátránnyal a 29. pozícióban ért célba. A junior férfiak versenyében Takács Zsombor a nagyszerű 4. helyen végzett (50 UCI pont), míg Vas Barnabás a 18. helyezésével 8 UCI pontot gyűjtött, a 16 éves Révész Ádám pedig a 124. helyen futott be körhátránnyal. A junior lányok közt Bruchner Regina képviselte hazánkat, tizennegyedik helyével 14 pontot bezsebelve.

Április 20-án a felvidéki Újbánya (Nova Bana) síközpontjában C1 kategóriás hegyikerékpár XCO Drizdovo viadalt rendeztek, melyen az elit férfi mezőnyben Horváth Mihály Áron és Endrédi Máté egymást követve a 24-25. pozícióban fejezték be a versenyüket, az elit nőknél pedig Bokros Csenge Anna 5. helyen, 20 UCI ponttal gazdagodva zárta versenynapját. A junior fiúk közt sok magyar indult: Gudella Ádám 14., Kiss Benedek 17., Rózsa Dániel 28. lett, míg Magyar Bendegúz és Révész Ádám nem tudta befejezni versenyét. A junior lányok futamában Bruchner Regina a dobogó második fokára állhatott, ezüstérmével 18 UCI pontot gyűjtve.

Bruchner Regina és Vas Barnabás is előkelő helyezést ért el a nemzetközi szövetség (UCI) olimpiai távú hegyikerékpáros junior sorozatában az április 27-28-i hétvégén. A németországi Heubachban rendezett viadalon a junior nők 46 fős mezőnyéből a hatodik legjobb időt tekerte Bruchner, három és fél perccel elmaradva a győztes szlovák Marusa Tereza Serkezitől 35 UCI pontot hazahozva. A junior férfiak népes, 88 indulót számláló mezőnyében Vas bő két perc hátránnyal lett 12. (18 UCI pont), a viadalt a spanyol Alejandro García Vázquez nyerte. Palumby Zsombor nem fejezte be a felnőtt férfiak megmérettetését.

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: Bruchner Regina FB
'Fel a tetejéhez' gomb