Országút
Kiemelt

Vas Blanka piros trikós a Vueltán!

Vas második a női Vuelta második szakaszán, így átvette a piros trikót

Vas Blanka átvette a vezetést összetettben a Vuelta női országúti kerékpáros körversenyen, miután a második helyen ért célba a második szakaszon.

A vasárnapi csapatidőfutam után a Bunol és Moncofa közötti 118,5 kilométeres szakasz várt hétfőn a bringásokra, a céltól mintegy negyven kilométerre harmadik kategóriás emelkedővel, így mezőnyhajrára lehetett számítani. Már a szakasz során szerzett időjóváírást Vas – aki az előzetes tervek szerint csapattársai, a holland Demi Vollering és a svájci Marlen Reusser jó eredményeiért dolgozik majd segítőként a hét során -, és a technikás finálé is feküdt neki a várakozások alapján. Az utolsó három kilométeren belül két bukás is történt, de a remekül helyezkedő magyar bajnok mindkettőből kimaradt, noha a másodiknál le kellett tennie a lábát. A hajrát jó ütemben indította és fél kerékpárhosszal maradt el a diadalmaskodó, tavaly Párizs-Roubaix-t nyerő kanadai Alison Jacksontól.

Összetettben az időjóváírásnak köszönhetően az élre állt a Giro d’Italián tavaly sprintbefutós szakaszt nyerő U23-as világbajnok, így magára öltheti a piros trikót. Ezzel Valter Attila után, aki a 2021-es olasz körversenyen három napig viselhette a rózsaszín trikót, újra magyar kerékpáros vezeti az összetettet Grand Tour-viadalon.

A nyolcnapos, vasárnapig tartó viadal kedden a Lucena és Teruel közötti 130,5 kilométeres távval folytatódik.

MONCOFAR, SPAIN – APRIL 29: (L-R) Blanka Vas of Hungary and Team SD Worx – Protime, Alison Jackson of Canada and Team EF Education-Cannondale and Karlijn Swinkels of The Netherlands and UAE Team ADQ sprint at finish line to win the stage during the 10th La Vuelta Femenina 2024, Stage 2 a 118.3km stage from Bunol to Moncofar / #UCIWWT / on April 29, 2024 in Moncofar, Spain. (Photo by Alex Broadway/Getty Images)

EREDMÉNY

Szerző
MTI
'Fel a tetejéhez' gomb