Országút

Zsankó Petra sikeres tavaszi szezonja

Zsankó Petra újabb egynapos viadalon diadalmaskodott: a Radliga welsi állomásán győzött az osztrák Rapso Knittelfeld magyar bringása.

A hat versenyből álló sorozat második állomását rendezték vasárnap a felső-ausztriai Wels környékén, a nyitó hétvégén, Leondingban második lett a 23 esztendős Zsankó. Ezúttal az utolsó kilométereken hárman tekertek elöl, a záró kilométeren belül megindulásával leszakította egyik riválisát Zsankó, majd csapattársát, az osztrák Jana Gigelét megelőzve állhatott a dobogó felső fokára a közel 70 kilométeres táv végén, így ő viselheti az éllovast illető megkülönböztető trikót. Tóth Réka a 14., Mudra Málna a 38., Farkas Janka pedig a 39. pozícióban ért be a nemzetközi versenyen, amelynek férfi megfelelője már besorolást kapott a nemzetközi szövetség (UCI) kategóriarendszerébe.

Az időfutamban U23-as világbajnoki ötödik Zsankó Petrának egyetemi tanulmányai mellett ez volt az ötödik hivatalos versenynapja a naptári évben, három győzelem és egy második hely mellett csupán egyszer szorult ki a legjobb tízből.

A március eleji Porec Trophy Ladies versenyén szerzett 40 UCI pontját követően kategorizálatlan versenyeken indult. Március 24-én a Eröffnungsrennen Leonding nevű osztrák versenyen a dobogó második fokára léphetett, majd Csehországban április 13-án a Brilon Cup – Namest versenyén első lett.

EREDMÉNYEK

Forrás
Fotó: Reinhard Eisenbauer FB
'Fel a tetejéhez' gomb