Peák Barnabás megnyerte a Beograd – Banjaluka I. nemzetközi kerékpárversenyt

Peák Barnabás megnyerte a Beograd – Banjaluka I. nemzetközi kerékpárversenyt

📁 Hírek 🕔03.május 2017
Peák Barnabás megnyerte a Beograd – Banjaluka I. nemzetközi kerékpárversenyt

BringaSport – 2017.05.03 - Április 29-én került megrendezésre a UCI 1.2 kategóriás Beograd – Banjaluka I. nemzetközi kerékpárverseny, amelyen Peák Barnabás (KONTENT-DKSI Cycling Team) bravúros versenyzéssel aranyérmet szerzett, ami 40 UCI pontot jelent. Másnap, április 30-án került sor a szintén 1.2-es Beograd – Banjaluka II. versenyre, ahol Dér Zsolt (Team Voralberg) 10. helyezésével további 3 UCI pontot szerzett.

Eredménylista Banjaluka I. >>
Eredménylista Banjaluka II. >>

Peák Barnabáson és Dér Zsolton kívül a következő magyar bringások vettek részt a versenyeken: Ábrok Norbert, Durucz Miklós, Fejes Gábor, Hajdu Barna, Hemmert János, Holló Botond, Kiss Gergely, Lóki Bence, Pályi Csaba, Popovits Gergely, Puskás Dávid, Ruttkay Zoltán, Szarka Gergely, Szeghalmi Bálint, Zsivity Zorán.

A 135 kilométeres Banjaluka I. viadalon 21 csapat mintegy 120 versenyzője indult, végül 83 kerekes ért célba. A körülmények embert próbálóak voltak, 2-4 fokos időben, esőben küzdöttek az indulók egymással, no meg a szerencsével is. Peák Barnabásnak a cél előtt 15 kilométerrel volt a defektje, de csapattársa, Zsivity Zorán kisegítette egy hátsó kerékkel, s innen már nem volt megállás. Hollywoodi filmbe illő pillanatokat élhetett át Peák Barnabás, hiszen a cél előtt öt méterrel vette át a vezetést, és aratott emlékezetes diadalt.

“Elkiabáltam magam, amikor a célba értem” – mondta a győzelem után Peák. “Nehéz verseny volt, esett az eső, ha szemüveg volt rajtam, akkor a sötétség miatt alig lehetett látni, ha pedig nem volt, akkor állandóan a szemembe ment a víz. Persze, az is az igazsághoz tartozik, hogy szeretem a nehezebb viadalokat… Nem sokkal a cél előtt defektet kaptam, de sikerült utolérnem a mezőnyt, mivel én a kanyarokban a kockázatosabb előzéseket is elvállaltam. Az utolsó ötszáz méteren kezdődött a hajrá, és bár az egyik srác háromszázzal a vége előtt meglógott a többiektől, végül sikerült utolérnem, és az utolsó öt méteren megelőznöm. Először még azt hitte, ő nyerte a versenyt.”

A fiatal bringás jelenleg a nemzetközi szövetség (UCI) svájci edzőközpontjában készül, s hogy milyen hatékonysággal, azt a mostani verseny is megmutatta. Egyébként azért jött haza, mert hamarosan érettségizni fog, s előtte a programjába iktatta ezt a nemzetközi versenyt. Jól tette – hasonló sikereket kívánunk neki a közelgő vizsgákon! A diadal persze az egész országúti szakágnak sokat jelent, mert Peák Barnabás 40 UCI pontja hozzájárul az országúti világbajnokságon való részvétel lehetőségéhez.

Forrás: Halas Zoltán / DKSI

Oszd meg barátaiddal!

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett a Tamási Pálya OB versenykiírása

Megérkezett a Tamási Pálya OB versenykiírása

Bringasport - pálya OB versenykiírás A 2017. évi Pályakerékpáros Utánpótlás Bajnokság, mely egyben Tamási kerékpáros pályaavató verseny versenykiírása az alábbi linken

Tovább
questra Пестюк Чеслав Фанис Джураев Константин Мамчур Станислав Кравцов AGAM Atlantic Global Александр Прочухан Абакумов Андрей