MTB

Két magyar városi downhill verseny is lesz 2023-ban

A 2012-es Budapest DH után 10 év elteltével, 2022-ben ismét Városi Downhill versenyt rendeztek Magyarországon, melynek a festői Pannonhalma adott otthont. Idén Esztergomban és Pannonhalmán is megküzdhetnek a versenyzők az idővel és az elemekkel.

2022-ben Pannonhalma adott otthont az I. Rad Company Urban Downhill városi DH kerékpárversenynek, melyen Magyarország legeredményesebb „riderei” is részt vettek. Az 1,2 km hosszú pályát 90 m szintkülönbség jellemzte, mely számos olyan természetes és épített akadályokkal volt tarkítva, mint például autó átugrás, „pump-section”, vagy éppen „kamion step-down”.  A verseny leggyorsabb résztvevője és ezzel az Elit kategória győztese, a többszörös DH Magyar Bajnok Ferenczi Marcell lett 1:31.15-ös idővel. Az elit dobogóra még Keresztes Péter és Tóth Péter állhatott fel. Junioroknál Horváth Zéta, a Női kategóriában Vincze Lizi, Open kategóriában Vadnay Krisztián győzedelmeskedett, míg a balszerencsésen alakult OB után Nagy Dániel némiképp vigasztalódhatott a Masters kategóriában elért győzelme után.

„Örömünkre szolgál, hogy idén Esztergomban és Pannonhalmán is rendezhetünk Városi DH versenyt. Célunk, hogy olyan emberekkel is megismertessük a Downhill kerékpározást, akik eddig nem ismerték, nem hallottak róla, nem láttak ilyet. Erre a célra kifejezetten alkalmasnak tartom a kerékpársport, azon belül a mountain bike ezen szakágának városi formáját, hiszen nem az embereknek kell a hegyekbe látogatniuk, hogy találkozzanak a sporttal, hanem úgymond a verseny megy az emberekhez, így téve ezt a sportot elérhetőbbé számukra. Remélve, hogy kedvet kapnak és később a hegyekbe is ellátogatnak majd. Nem utolsó sorban pedig a versenyzőknek is különleges élményt nyújtanak a városi körülmények.” – mondta el az események főszervezője nevében Balázs Bence Zsombor, az Urban Downhill Hungary megalapítója.

Mindkét helyszínen a tavalyi évhez hasonlóan számos épített és természetes akadály fogja a pályák nyomvonalát színesíteni. A pályákat úgy alakítják ki a szervezők, hogy a tapasztalt „riderek” és a kevésbé tapasztaltak is megtalálják bennük a kivívást.

#A MAGYAR KERÉKPÁRSPORT KIEMELT TÁMOGATÓJA A SZERENCSEJÁTÉK ZRT.

 

Az események időpontjai:

2023vas06augEgész napII. Rad Company Urban Downhill EsztergomEsztergom - BazilikaSzakágMTB

2023szo02szepEgész napvas03III. Rad Company Urban DownhillPannonhalmaPannonhalma - Fő térSzakágMTB

Részletekért látogassatok el az urbandh.hu oldalra és a Facebook oldalra.

'Fel a tetejéhez' gomb