BMX Freestyle

Akár nemzetközi BMX versenyeket is rendezhetnek Nyíregyházán

A Nyírségi Kerékpáros Sport Egyesület szeretné tovább bővíteni Szabolcs-Szatmár-Bereg megye bringás életét, így a minap egy illusztris vendég társaságában ismertették legújabb munkájuk eredményét.

A megyeszékhely Kertvárosában található Street Park ugyanis elnyert egy jelentős állami támogatást, ennek kapcsán pedig akár már nemzetközi BMX versenyeket is rendezhetnek a közeljövőben Nyíregyházán.

„Az egyesület egy hosszú távú tervet vázolt fel, ennek első ütemében pedig egy 6.3 millió forintos támogatást nyert el. Ez az összeg a parkban lévő eszközök fejlesztésére elegendő. A második ütemben további 20 millió forinttal szeretnénk támogatni az NYKSE-t, ebből az összegből pedig már egy olyan infrastrukturális beruházást valósíthatnak meg, melynek eredményeképpen akár nemzetközi BMX versenyeket is tarthatnak itt. Mindez azért is fontos, mert a BMX olimpiai sportág” – mondta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

A harmadik ütem pedig még egy ennél is merészebb tervet vázol fel, szeretnék ugyanis egy tetőszerkezettel lefedni az objektumot.

„Ez egy óriási előrelépés lehetne, mert jelenleg esőben nem tudunk itt rendezvényeket tartani. Ebben az esetben viszont az év teljes időszakában lehetne itt edzeni, illetve programokat lebonyolítani. Ha erre az ütemre is támogatást kapunk, akkor egy komplex kerékpáros és szabadidős park épülhet meg” – tette hozzá Solymosi János, az NYKSE elnöke.

Az egyesület már idén várja a BMX-eseket, a tervek szerint egy négy fordulóból álló sorozat házigazdája lehet Nyíregyháza.

'Fel a tetejéhez' gomb