Cyclo-cross

Schmidel Regina és Rózsa Balázs sikere a CX Magyar Kupán

December 20-án Budapesten, a XVII. kerületben folytatódott a 2020-as Cyclo-cross Magyar Kupa sorozat. A rendező Bikeride Sportegyesület, egy rendkívül technikás, hosszabb, homokos futós résszel és egy mesterséges alumínium állványzatú híddal nehezítette meg a résztvevők dolgát. Természetesen a koronavírus-helyzet következtében ezúttal is zárt pályás volt a viadal, a nagy kör távja 2,7 kilométerre rúgott.

A program a kilenc éven aluliak korcsoportjainak futamával kezdődött. A lányoknál Hegedűs Helga (Limitless Team XCO Nagykanizsa) az első fordulót követően ezúttal is győzedelmeskedett, míg a fiúknál András Péter Patrik (Superior Racing Team) szintén sorozatbeli második győzelmét ünnepelhette.

A második rajtban a tizenegy és a tizenhárom éven aluliaké volt a főszerep. A WU11-es lányoknál Balaskó Szonja (Szenyor Kerékpáros SE), a két évvel idősebb hölgyeknél pedig Mármarosi Alexa Ildikó (Szekszárdi Szabadidős KE) papírforma sikereit hozta a csatározás. A fiúknál U11-ben Kovács Béla (Kontent-DKSI), míg U13-ban Bánfai Olivér (Superior Racing Team) győzött.

A következő futamban a tizenöt és a tizenhét éven aluliak következtek. Az abszolút győzelmet az U17-es Vas Barnabás (Merida Maraton-CST) szerezte meg több mint egy perces előnnyel, miközben U15-ben Zsembery Boldizsár (Superior Racing Team ) diadalmaskodott. WU15-ben Szűcs Júlia (ZKSE), WU17-ben pedig Bruchner Regina (ZKSE) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A negyedik rajtban az U19-es lányok és fiúk valamint az elit nők küzdöttek meg egymással. A fiúknál Takács Valent Márk (Cube-Csömör) magabiztos fölényét siker koronázta, miközben az U19-es lányoknál Gergely Virág (VKE-Nelson Pepperl+Fuchs Team) bizonyult megállíthatatlannak. Az elit nőknél Schmidel Regina (Cube-Csömör) haladt át elsőként a célvonalon, ezzel már második kupafutamát nyerve Péteri Niké (Fehérvár Cycling Team) és Jordán Dorka (Lotus Team SE) előtt.

A Magyar Kupa Elit-Master 1 viadala során már tíz kört abszolváltak a résztvevők. Elitben Rózsa Balázs (Team Novák) nyert, Szöllősi Ferenc (Delio Gallina Colosio Eurofeed) lett a második, míg Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) zárt harmadikként, a Master 1 futamban pedig ezúttal is Kovács Kristóf (Kőbánya Cycling Team) győzött.

A Bikeride Cyclo-cross Magyar Kupa második fordulója a Master futamokkal zárult. A Master 2-t Reitinger Gábor (Vitalitás SE), a Master 3-at Szilágyi Szabolcs (MASH Racing Team), a Master 4-et pedig Hajagos István (Kecskemét Első Sor SE) nyerte.

EREDMÉNYEK

2020vas20decEgész napBikeride Cyclo-cross Magyar KupaBudapest - Újlak Uszoda és StrandSzakágCyclo-crossKategóriaMKSZ Magyar Kupa

A CX Magyar Kupa következő fordulóját január 3-án Nyíregyházán rendezik, melyre már elindult a nevezés!

2021vas03janEgész napNYKSE PARK CROSS CX Magyar KupaNyíregyháza - BMX ParkSzakágCyclo-crossKategóriaMKSZ Magyar Kupa

'Fel a tetejéhez' gomb