OrszágútPálya

Országúti és a pálya utánpótlás OB Tamásiban

Július 25-26-án a Tamási Kerékpáros Napok keretein belül rendezték meg az országúti Utánpótlás Országos Bajnokságot valamint a Pályakerékpáros Utánpótlás Bajnokságot. Dér Zsolt országúti szövetségi kapitány szerint az utánpótlás helyzete jelenleg sokkal jobb, mint néhány évvel ezelőtt.

Az Utánpótlás Országos Bajnokságon az U13-as lányokra és fiúkra valamint az U15-ös lányokra a Tamási Parkerdő-Erdei út-Gyulaj (fordító)-Erdei út-Tamási Parkerdő útvonalon 24 kilométer várt. A haladó fiúk (U15) és a serdülő lányok (U17) két kört (56,8 km) tettek meg a Tamási-Nagykónyi-Iregszemcse-Tamási útvonalon. A serdülő fiúkra (U17) és az ifi lányokra (U19) három (85,2 km), míg az ifi fiúkra (U19) öt kör (113,6 km) várt.

Az U13-as lányok korosztályban Mármarosi Alexa Ildikó (Szekszárdi SZKE) diadalmaskodott, míg a fiúknál Balaskó Ádám Milán (Szenyor Kerékpáros Szabadidő SE) volt a legjobb.

A tizenöt éven aluliaknál Takács Zsombor (Superior Racing Team) győzött közel egyperces előnnyel hazaérve, a lányok között pedig Tóth Réka (Kis-Galya KSE) kaparintotta meg az aranyérmet.

A tizenhét éven aluli lányok viaskodásából Greman Szonja (Limitless Team XCO Nagykanizsa) került ki győztesen, míg a fiúknál Magyar Gergő (Port Hotels-Grupo Sime) védte meg sikeresen tavalyi elsőségét.

A tizenkilenc éven aluliak között a lányoknál a papírformának megfelelően Jordán Dorka (Lotus Cycling Team) ünnepelhetett Szöllősy Eszter (Acélvakond Cycling Team) és Szekeres Tamara (Green Riders) előtt, a fiúknál pedig Szijártó Zétény (Kontent-DKSI) nyakába került a legfényesebb érem, a második Mészáros Bence (Willebrord Wil Vooruit), míg a harmadik Nagy Bendegúz Mátyás (Kontent-DKSI) lett.

„A 2018-as évvel összehasonlítva jelenleg szerencsére sokkal jobb helyzetben vagyunk az ifjúsági korosztályt illetően – mondta Dér Zsolt országúti szövetségi kapitány. – Akkor kezdtünk el egy kicsit többet foglalkozni azzal a generációval, amely most az első és másodéves ifi korcsoportot alkotja. Egyértelmű, hogy van bennük potenciál. Bízunk abban, hogy áthidalható lesz az az űr, ami most van a Valter Attila által fémjelzett évjárat és az ifjúságiak között. A serdülőknél is van pár olyan név, akik ígéretes teljesítményt nyújtanak, ők szintén egy elég erős magot alkotnak. Jó volt látni Tamásiban a versenyeket, sokkal nagyobb tempó volt, mint korábban, de nem is kell túlságosan sokat visszamenni az időben, hisz a hegyi OB-n is remekül mentek az ifik. Persze nem szabad messzemenő következtetéseket levonni ezekből a versenyből, de úgy vélem, hogy a srácokban megvan az a lehetőség, hogy felnőjenek majd a komolyabb kihívásokhoz is.”     

Július 26-án a Pályakerékpáros Utánpótlás Bajnokság keretein belül ugyancsak Tamásiban mérték össze az erejüket a legjobbak. Az U11-es korosztály a 200 és az 500 méteres állórajtos, míg az U13-as és az U15-ös korcsoportokat illetően a 200, 500 és 1000 méteres állórajtos versenyszámokra került sor.

A 200 méteres állórajtos versenyt az U11-es korosztályban a lányoknál Drucker Mira (KSI SE), a fiúknál Lónyai Balázs (Kis-Galya KSE), az U13-as korcsoportban Kiss Kamilla (FTC) és Csorba Zalán (Kis-Galya KSE), míg U15-ben Tóth Réka (Kis-Galya KSE) és Doszpod Soma (KSI SE) nyerte.

500 méteren U11-ben újfent Drucker Mira (KSI SE) és Lónyai Balázs (Kis-Galya KSE) állhatott fel a dobogó legfelső fokára, U13-ban a lányoknál Mármarosi Alexa Ildikó (Szekszárdi SZKE) szerzett aranyérmet, a fiúknál Csorba Zalán (Kis-Galya KSE) duplázott, míg U15-ben Tóth Réka (Kis-Galya KSE) és Takács Zsombor (Superior Racing Team) lett a bajnok.

1000 méteren U13-ban Horváth Jázmin (Szenyor Kerékpáros Szabadídő Egyesület) és Gábor Milán (Superior Racing Team), míg U15-ben Tóth Réka (Kis-Galya KSE) és Takács Zsombor (Superior Racing Team) győzött.

2020szo25júlEgész napÚj dátumKiemeltUtánpótlás Országúti BajnokságTamási - Szín-Ház FestékáruházSzakágOrszágútKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

2020vas26júlEgész napÚj dátumUtánpótlás pálya OBTamási - Kerékpáros pályaSzakágPályaKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

 

A hazai kerékpársport kiemelt támogatója a KOMÉTA.

'Fel a tetejéhez' gomb