MTB XC

Vas Kata Blanka és Palumby Zsombor sikere a csömöri XCO magyar kupán

A COVID-19 koronavírus-járvány sajnos alapjaiban rajzolta át a nemzetközi és a hazai kerékpáros versenynaptárat. Július 4-én végre valahára elrajtolhatott a magyar MTB XCO kupa-sorozat, mégpedig a Csömör Nagydíj keretein belül.

A Bulgárkert sorozatban nyolcadszor adott otthont a versenynek, amely idén a biztonságot helyezve előtérbe nem UCI kategóriás viadalként került lebonyolításra és a megszokott fesztiválprogramok is elmaradtak.

Délelőtt a legkisebbeké volt a főszerep az U9-es korosztályban a lányoknál a román Diana Maia (NoMad Merida CST), míg a fiúknál Horváth Leó (Superior Racing Team) diadalmaskodott. A tizenegy éven aluliaknál Hegedűs Heléna (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) és Molnár Ágoston (Focus Team Hungary) voltak a legjobbak, míg az U13-as korcsoportban Szűcs Borbála (ZKSE) és Gábor Milán (Superior Racing Team) nyakába akaszthattak aranyérmet. U15-ben a lányoknál Bruchner Regina (ZKSE) bizonyult a legerősebbnek, a fiúknál pedig Takács Zsombor szerzett egy újabb első helyet a Superior csapata számára.

A délutáni program az U17-es korcsoport küzdelmeivel kezdődött, ahol Leányvári Sára (DVTK Cycling Team) hatalmas csatában nyert a lányok futamában, míg a fiúknál Takács Valent Márk (Cube-Csömör) szállította a hazaiak első sikerét. U19-ben Gergely Virág (VKE-Nelson Pepperl-Fuchs Team) és Gerely Attila (Crosskovácsi Bikeschool) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Az elit nők futamában Vas Kata Blanka (Doltcini-Van Eyck Sport) hatalmas fölénnyel, közel öt perc előnnyel győzött Buzsáki Virág (SVS Pro Team) és Schmidel Regina (Cube-Csömör) előtt, míg a férfiaknál Palumby Zsombor (SVS Pro Team) nyert, szűk egy percet verve Parti Andrásra (UTE), miközben a bronzérem Szatmáry András (Cube-Csömör) nyakába került.

EREDMÉNYEK

202004júlEgész napKiemeltCsömör Kupa XCOCsömör - BulgárkertSzakág:MTB XCKategória:MKSZ Magyar Kupa

AZ MTB XCO magyar kupa-sorozat július 19-én az EBIKE.hu törökbálinti futamával folytatódik:

202019júlEgész napeBike.hu XCO Magyar KupaTörökbálint - Fortuna Beach és KempingSzakág:MTB XCKategória:MKSZ Magyar Kupa

 

A hazai kerékpársport kiemelt támogatója a KOMÉTA.

'Fel a tetejéhez' gomb