Országút

Két UCI kategóriás versennyel zárul a V4-sorozat

A Visegrád 4 Kerékpárverseny elindulásának ötödik évfordulója alkalmából 2018-ban a sorozat hazai versenyeinek szervezője, a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület még egy nemzetközi országúti kerékpárversenyt rendezett V4 Special Series néven. Idén még tovább emelve a tétet, két UCI 1.2-es besorolású viadallal zárul a sorozat.

A Visegrádi Csoport országainak – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – közös munkássága immár 27 éves múltra tekint vissza. A közös érdekeken és kölcsönös bizalmon alapuló együttműködés az elmúlt években fokozatosan elmélyült és kiszélesedett, így ma már nem csak a négy ország külpolitikájának fontos része. A nagyszabású eseménysorozattal kapcsolatban megfogalmazódott az igény, hogy a Visegrádi Együttműködés szellemisége, civil vonatkozása a sport útján is kerüljön kiterjesztésre.

A Visegrád 4 Kerékpárverseny (Visegrad 4 Bicycle Race) a fentiek alapján indult el lengyel kezdeményezésre 2013-ban. Mára a versenysorozat komoly rangot vívott ki magának Európában, a négy ország egy-egy UCI Europe Tour egynaposán évről-évre egyre nívósabb csapatok indulnak.

Visegrad 4 Special Series néven 2019-ben két versenyre is sor kerül, először július 20-án, szombaton mérik össze az erejüket a kerékpárosok, ekkor Vásárosnaményból rajtolva, 163,8 kilométer megtétele után Nyíregyházán érnek célba, majd másnap, július 21-én, vasárnap szintén Vásárosnaményból indulva, 171,4 kilométert abszolválva Ibrányban küzdenek meg a győzelemért.

A versenyek a nemzetközi szövetség (UCI) Europe Tour versenynaptárában szerepelnek, így ismét csak tökéletes lehetőséget kínálnak a magyar kerekesek számára, hogy hazai pályán küzdjenek a világbajnoki és olimpiai kvalifikációért. A versenyen az első tíz helyen célba érkező gyűjthet pontokat, sorrendben 40-30-25-20-15-10-5-3-3-és 3 pont formájában.

A pontszerzésre meg is van az esély, hiszen a sík pályákon több hazai versenyző is komoly győzelmi esélyekkel indul, ráadásul egyik helyszín sem ismeretlen a magyar keresek számára.

A hétvége díszvendége a korábbi Párizs-Roubaix győztes olasz legenda, Andrea Tafi lesz!

201920júl10:00KiemeltV4 Special Series Vásárosnamény – NyíregházaVásárosnaménySzakág:OrszágútKategória:UCI 1.2

201921júl10:0023:00V4 IbrányIbránySzakág:OrszágútSorozat:AKESZ Amatőr BajnokságInfó:Szabadidős rendezvény

201921júl11:00KiemeltV4 Special Series Vásárosnamény – IbrányIbránySzakág:OrszágútKategória:UCI 1.2

A versenyekkel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 kerékpáros-sorozat magyar futamainak hivatalos honlapján (https://www.v4kerekparverseny.hu/) találhatók.

Kapcsolódó hírek

Back to top button
Close
Close