Országút

Nagy Attila 2. lett a UCI Grand Fondo Világbajnokságon Ausztráliában

BringaSport – 2016.09.21 – Az ausztráliai Perth-ben szeptember 4-én rendezték a UCI Grand Fondo Világbajnokságot, ahol hazánkat Nagy Attila (Szingó Balaton Team) és Horvát Zoltán (Team PistaBike Pécs) képviselték. A 60-64 év közötti korosztályban Nagy Attila ezüst érmet szerzett.

Eredménylisták >>

Ezen a versenyen azok indulhattak el, akik az előző Grand Fondo futamokon már kvalifikálták magukat, vagy az adott évben ők a korosztályos országos bajnokok. A versenyzőknek korosztálytól függően 105 vagy 155 kilométert kellett megtenni a sok szintet tartalmazó pályán.

1-1

Nagy Attila, becenevén Picasso, már az augusztus 26-i St. Johann-ban rendezett Master Világbajnokságon is jó formát mutatott, de lecsúszott a győztes szökésről, így csak a 4. helyet tudta megszerezni. Perth-ben nem így történt, a hazai pálya előnyeit kihasználva (az év jelentős részét ott tölti) a 70. kilométernél egy lejtőn megszökött a főmezőnytől és gyorsan jelentős előnyre tudott szert tenni. Csak a svájci Freddy Landon volt képes utolérni őt a következő hegyen, akivel az utolsó 10 kilométerig együtt haladtak. Itt a svájci egy jól időzített támadással leszakította a magyar versenyzőt, ezzel megnyerve a versenyt.

2

A 35-39 év közötti korosztályban Horvát Zoltánnak sajnos nem sikerült befejeznie a versenyt.

'Fel a tetejéhez' gomb