Országút

Peák Barnabás remek teljesítménye a Német Körön

Az Intermarché-Wanty magyar kiválósága a 21. összetettben, öt UCI pontot gyűjtött

Augusztus 24. és 28. között rendezték a 37. Német Körversenyt, melynek során egy prológ és négy mezőnyszakasz várt a kerekesekre. A 2.Pro besorolású viadal egy 2,6 kilométeres egyénivel kezdődött Weimarban, ahol a mezőny egyetlen magyar kerékpárosa Peák Barnabás, az előkelő 19. időt érte el – a távot ötven kilométer/óra feletti átlaggal abszolválta, s mindössze kilenc másodperccel maradt el a győztes Filippo Ganna (INEOS Grenadiers) mögött.

A következő két nap során Alexander Kristoff sikeréért dolgozott, amit a belga sor norvég klasszisa egy hatodik hellyel valamint egy szakaszgyőzelemmel hálált meg, miközben Barna neve mellé egy 19. és egy 20. helyezés került.

A verseny királyetapja a Schauinsland emelkedőjén zárult, ahol a brit Adam Yates (INEOS Grenadiers) az összetett verseny végkimenetelét is eldöntötte, mögötte a korábbi kétszeres magyar időfutambajnok, mindössze bő három perc hátránnyal a 29. helyen ért célba.

Az utolsó szakaszon pedig feltéve az i-re a pontot 112 kilométeren keresztül volt szökésben, sőt volt, hogy egyedül tekert a spiccen. Végül az elmenést az utolsó emelkedőn érték utol, a magyar versenyző a szakaszt és az összetett versenyt is a 21. helyen zárta, ezzel öt UCI világranglista pontot szerezve.

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: Intermarché-Wanty-Gobert FB
'Fel a tetejéhez' gomb