Országút

Magyar győzelmek a Fair Cities Trophy-n

A lányok mindkét nap nyertek, a fiúk vasárnap mutatták meg, hogy mit tudnak

Május 19-20-án Szerbiában Újvidéken rendezték meg a Fair Cities Trophy-t, melyen több magyar csapat is részt vett. A nőknél a versenyre három csapat összeállt és SZINGO-Tipográfia-GYAC néven álltak rajthoz legjobb versenyzőik, míg az U19-es fiúknál a DKSI, a KSI, az SZSZKE és a Piroska Szörp Kecskemét is képviseltette magát.

Szombaton közvetlenül a kritérium verseny előtt óriási vihar kerekedett jégesővel, ami a sok felfestést és síneket is tartalmazó pályának nem igazán tett jót. A vihar csendesülése után a nők rajtoltak először. A vizes sínek gyorsan áldozatokat szedtek a verseny elején, a hatból csak 4 magyar lány maradt éles versenyben, de ők is remekül megoldották a helyzetet. Szabó Zsófi a 2. körben a visszafordítónál megindult és körről-körre növelte az előnyét miközben a többiek hátul semlegesítették a felzárkózási kísérleteket. Végül Zsófi 2 perc előnnyel ért be a mezőny előtt ezzel megnyerve az első nap női futamát.

Az U19-es fiúk versenyén népes mezőny gyűlt össze, ami az eliminációs szabálynak köszönhetően a 25 körös verseny végére igencsak lecsökkent. Hiába volt sok magyar versenyző a mezőnyben, nem sikerült dobogós helyre váltani a létszámbeli előnyt.

Vasárnap a magyar nők a rajttól kezdve aktívan versenyeztek, aminek meglett az eredménye a táv felére, Péteri Niké meg tudott szökni. Kb 20 km-t töltött elmenésben, míg hátul a többiek védekeztek, hogy senki nem akarjon egyedül felérni rá. Áldozatok árán kb 3 km-rel a vége előtt fogták meg Nikét, viszont a mezőnyhajrán óriási fölénnyel nyertek a magyarok, az első 4 helyet elhozták, Kapott Szonja vezette fel a hajrát és fej-fej mellett ért célba Szabó Zsófi, Bajorfi Timi és Temela Eszter, míg mögöttük egy kicsit lemaradva Bajorfi Eszter gurult át a 4. helyen.

A fiúk is összekapták magukat vasárnapra, Varga Bálint hamar bekerült a végül győztes 5 fős szökésbe, ahol végig keményen dolgozott. Az utolsó körben a sprintre érkezve remekül vette át az ellenfelek ritmusváltásait és végül magabiztosan nyerte a versenyt.

Eredmények

Kritérium, nők:
1. SZABÓ ZSÓFIA
4. BAJORFI ESZTER
5. KAPOTT SZONJA
6. BAJORFI TÍMEA
10. TEMELA ESZTER
DNF PÉTERI NIKÉ
Kritérium, U19:
6. FÜRI MÁRTON JÁNOS
7. GOHÉR MIHÁLY
9. FÁBIÁN CSONGOR
10. FORRAY ANDRÁS
11. ZÁDORI ZALÁN
12. SCHNEIDER SEBESTYÉN
16. SIPOS MÁTÉ
28. GENZLER TAMÁS
35. ÁRVAI KRISZTIÁN
DNF IGAZ BÁTOR
DNF CSORBA BENCE
DNF PODA ZSOMBOR
DNF FORRÓ LAJOS
DNF SZÉP LEVENTE
DNF GULYÁS MÁTÉ
DNF VARGA BALINT
DNF PETŐ DÁNIEL
DNF SÁNTA ÁRMIN KONRÁD
DNF CSENKI CSONGOR
Mezőnyverseny, nők:
1.SZABÓ ZSÓFIA
2. BAJORFI TÍMEA
3. TEMELA ESZTER
4. BAJORFI ESZTER
10. KAPOTT SZONJA
13. PÉTERI NIKÉ
Mezőnyverseny, U19:
1. VARGA BÁLINT
9. SCHNEIDER SEBESTYÉN
20. FÁBIÁN CSONGOR
21. FÜRI MÁRTON JÁNOS
23. SÁNTA ÁRMIN KONRÁD
26. ZÁDORI ZALÁN
27. PETŐ DÁNIEL
28. PODA ZSOMBOR
30. GENZLER TAMÁS
31. CSORBA BENCE
32. IGAZ BÁTOR
33. FORRAY ANDRÁS
41. GOHÉR MIHÁLY
52. SZÉP LEVENTE
57. ÁRVAI KRISZTIÁN
58. SIPOS MÁTÉ
62. FORRÓ LAJOS
DNF GULYÁS MÁTÉ
DNF CSENKI CSONGOR
'Fel a tetejéhez' gomb