MKSZ hírek

BringaSport Hírlevél – 2015. május 15.

Az MKSZ új működési rendje – beszámoló a közelmúltban lezajlott fórumokról, szakmai beszélgetésekről

Az elmúlt pár hétben széles körben, a szövetség tagegyesületeinek részvételével és közreműködésével – összesen körülbelül 60 fő – sportági fórumok és konzultációk zajlottak a szövetség új működési rendjét illetően. Ezúton is köszönjük mindenkinek a részvételt és a rendkívül hasznos hozzászólásokat, javaslatokat!

A négy nagyvárosba szervezett (Debrecen, Budapest, Pécs és Győr) sportági fórumokat, valamint számos szakértői beszélgetést követően kialakult egy koncepció a szövetség új működési alapelveire vonatkozóan, amelyet az alábbiakban foglalunk össze.

Tovább >>

***

A Magyar Kerékpározás Hete: 2015. augusztus 3-9.

Május 8-án országos sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Magyar Kerékpársportok Szövetsége 2015. augusztus 3. és 9. között először rendezi meg a Magyar Kerékpározás Hetét, amelynek csúcseseménye lesz hazánk legnagyobb – idén 90 esztendős – kerékpárversenye, a Tour de Hongrie.

Teljes cikk >>

***

Elhunyt Takács András, a “legjobb magyar országúti kerékpáros”

Kedden, 70. életévében tragikus hirtelenséggel elhunyt Takács András, aki sokak szerint minden idők legjobb magyar országúti kerékpárosa volt.

Takács Andrást tüdőembóliával szállították kórházba hétfőn, és kedden már csak a rossz hírt közölték érdeklődő barátaival. Őszinte részvétünk az egész családnak és minden kedves hozzátartozónak!

Teljes cikk >>

***

Juhász Zsolt interjú: “Mindent meg fogok tenni azért, hogy ott legyek Rióban”

A Waberer’s Areus Team 25 éves mountain bike versenyzője, Juhász Zsolt remekül teljesített az utóbbi hetekben, értékes UCI-világranglista pontokat gyűjtve az olimpiai kvalifikációhoz. A kvótafutásról és a további célokról is beszélgettünk a következő interjúban.

Tovább >>

***

Eredményekben gazdag két hetet zártak a versenyzőink

Egyből az élen: downhill kupagyőzelem külföldön!
Liszi Attila nyerte a 2015-ös downhill Szlovák Kupasorozat első fordulóját a tavalyi összetett győztes Rastislav Baranek előtt.
Tovább >>
Videó >>

8 dobogós helyezés – Alpok-Adria BMX Kupa
Ismételten jól szerepeltek a magyar BMX-esek a négy ország (Szlovénia, Olaszország, Magyarország, Ausztria) által létrehozott Alpok-Adria Kupa versenysorozat legutóbbi állomásán. A szlovéniai verseny május 2-án és 3-án került megrendezésre Mariborban, és a magyar csapat 8 dobogós helyezést ért el a hétvégén.
Tovább >>

Juhász Zsolt aranyérmes Törökországban
Juhász Zsolt győzelmével zárult tegnap a C2-es törökországi Salcano Bitlis MTB Cup olimpiai krossz futam. Zsolt ezzel megszerezte a versenyen szerezhető legtöbb, 30 UCI pontot. Zsolt csapattársa, Vigh Zoltán a 9. helyen végzett, ezzel ő 2 UCI pontot szerzett.
Tovább >>

Poór Brigitta és Dina Márton győzelme az Endura Vértes XCO kupafutamon
A Mountain Bike XCO Magyar Kupa második állomásának a vértesi Villapark adott otthont, ahol az első éves felnőttként Dina Márton szerezte meg a győzelmet a Cube-Csömör színeiben versenyző csapattársai előtt, a hölgyek között pedig a maraton bajnoknő, Poór Brigitta (Merida Maraton Team CST) nyert.
Tovább >>
Galéria >>

Endura Villapark Vértes Maraton: a nőknél ismét Poór Brigitta volt a legjobb, a férfiaknál Blazsó Márton nyert
Május 10-én volt az Endura Villapark Vértes Maraton, ahol 80, 57 és 23 kilométeres távokon mérhették össze tudásukat a mountain bike-osok Várgesztesen, ahol a férfiaknál a pihent versenyző, Blazsó Márton (VKE Nelson) nyert, a hölgyek között duplázni tudott a tegnapi XCO-futam győztese, Poór Brigitta (Merida Maraton Team CST).
Tovább >>
Galéria >>

Az országúti elit válogatott Azerbajdzsánban versenyzett – Tour de Azerdaidjan 2015. beszámoló
Május 6. és 10. között került megrendezésre 2.1-es UCI kategóriájú Tour d? Azerdaidjan, ahol a magyar országúti válogatott Sipos Zoltán (Utensilnord), Solymosi Márton (Team Veloki), Lovassy Krisztián (Team Differdange-Losch), Holló Botond (Utensilnord), Molnár István (Mugen Race), Dér Zsolt (Utensilnord) összeállításban vett részt. Nagyszerűen, a vártnál jobban teljesített a válogatott, az utolsó napi teljesítménnyel a 17. helyre jött fel csapatunk.
Tovább >>

***

Következő versenyek itthon

május 16. Kelly’s Bakonyerdő Maraton >>
május 16. Dél-Dunán-Tour / Tour de Pécs 2. >>
május 16. IV. Velencei-tó Maraton >>
május 17. Felsőtárkány XCO Cup >>
május 23. Visegrád 4 Magyar Nagydíj >>
május 24. Gerecse-Vértes Pokla MTB Maraton Kupa II. forduló >>
május 30-31. Gemenci Nagydíj >>
május 31. Specialized Maraton Szilvásvárad >>
június 6. Mountain Bike Diákolimpia Döntő – Veszprém >>

Ezúton kérjük a versenyszervezőket, hogy a versenykiírásokat mihamarabb juttassák el az MKSZ kommunikációs részlegéhez, Battai Bori részére (battai.bori@bringasport.hu)

***

Korábbi hírlevelek:

I. BringaSport Hírlevél / 2015. április 16. >>
Benne többek között: Sportdiplomácia ? Magyarországra látogatott az UCI elnöke, Brian Cookson

II. BringaSport Hírlevél / 2015. április 23. >>
Benne többek között: Miért van szükség Alapszabály módosításra és a szövetségi struktúra megreformálására? – beszélgetés Polony Istvánnal, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnökével

III. BringaSport Hírlevél / 2015. május 1. >>
Benne többek között: A MOB is az egyszövetségi rendszert támogatja – Szabó Bence MOB főtitkár levele Polony István MKSZ elnök részére

IV. BringaSport Hírlevél / 2015. május 8. >>
Benne többek között: Egység nélkül veszélyben a kerékpár kiemelt sportági státusza – interjú Fábián Lászlóval, a MOB sportigazgatójával


Kövessétek Facebook oldalunkat is: www.facebook.com/bringasport.hu

Magyar Kerékpársportok Szövetsége, 2015. május 15.

További információ:
Battai Bori
MKSZ l kommunikáció
battai.bori@bringasport.hu

'Fel a tetejéhez' gomb