Országút
Kiemelt

Dina Márton a TOP10-ben a Tour de la Mirabelle viadalán

Továbbra is remek formában versenyzik Dina Márton, az ATT Investments kiválósága ezúttal egy francia többnaposon zárt az első tízben.

Május 26. és 28. között rendezték a 2.2-es besorolású Tour de la Mirabelle szakaszversenyt, melyen Dina Márton (ATT Investments) és Kusztor Péter (Team Novo Nordisk) személyeiben két magyar kerekes is rajthoz állt.

Az Észak-Franciaországban zajló megmérettetés első, 160 kilométeres penzuma a sprintereknek kedvezett, ennek megfelelően a pályaszakágból is jól ismert Yoeri Havik (Hollandia) nyerte az etapot, a két magyar bringás a győztessel azonos idővel a főmezőnnyel érkezett.

Másnap hat kategorizált emelkedő várt a kerekesekre, mondhatni túl sok sík nem került be az útvonalba, ahol végül egy tizenhat fős sor tudott hazaérni, benne Dina Mártonnal, aki az előkelő negyedik helyen zárt – Kusztor a 72. (+ 13:35) lett. A győzelmet a francia Quentin Bezza (SCO Dijon-Team Matériel-Velo.com) szerezte meg, miközben összetettben a belga Jonas Geens (Tarteletto-Isorex) állt az élre; Dina a tizedik pozícióba jött előre.

Az utolsó szakaszon az ATT Investments szerette volna előrébb hozni az összetett versenyben Mártont, ehhez meg is voltak az emberei, hiszen Karel Camrda és Jakub Otruba segítették a magyar bringást. Habár a penzum dimbes-dombos volt, ám mintegy ötven kerekes együtt tudott maradni, így nem alakultak ki komoly különbségek. A belga Sten van Gucht (Bourg-en-Bresse Ain Cyclisme) nyerte az etapot, Dina azonos idővel tizenharmadik lett, így egy helyet tudott előre jönni a végelszámolásnál. Kusztor Péter ismét nagyot dolgozott csapattársáért Andrea Peronért, aki két dobogós helye mellett megnyerte a pontversenyt.

Összetettben Jonas Geens (Tarteletto-Isorex) megőrizte előnyét, ezzel a sárga trikó is rajta maradt, Dina Márton (ATT Investments) kilencedikként zárt, ami három UCI világranglista pontot jelentett, míg Kusztor Péter (Team Novo Nordisk) a 67. (+ 13:44) helyen végzett.

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: ATT Investments Facebook
'Fel a tetejéhez' gomb