Pálya
Kiemelt

Szalontay a legjobb tízben a sprintben!

Magyar eredmények a grencheni pályakerékpáros Európa-bajnokságról

A február 8. és 12. között Svájcban zajló pályakerékpáros Európa-bajnokság első két napjának magyar érdekeltségű történéseiről már korábban beszámoltunk – de persze a folytatásban is volt kinek szurkolni.

A harmadik versenynapon Szabó Norbert és Szalontay Sándor Sprintben, míg Drijver Bertold a 4000 méteres egyéni üldözőversenyben állt rajthoz. A Sprint kétszáz méteres leborításában Szalontay 9.754-es időeredménnyel a tizedik, míg Szabó 10.266-al a huszonnegyedik helyen kvalifikált – a leggyorsabb a szám négyszeres világbajnoka, a holland Harrie Lavreysen volt 9.392-es idővel. A nyolcaddöntőbe jutásért Sándor magabiztos teljesítménnyel múlta felül az ukrán Vladiszlav Gyenyiszenkót, Norbert viszont alulmaradt a litván Vasilijus Lendell ellenében. Szalontay a legjobb tizenhat között a német Maximilian Dörnbach-ot kapta, s bár sikerült megnehezítenie az egy kilométer bronzérmesének dolgát, de legyőznie nem sikerült. Az Európa-bajnok a papírformának megfelelően Lavreysen lett, a magyar fiúk a kvalifikációban elért pozíciójukban zártak.

A 4000 méteres egyéni üldözőverseny kvalifikációjában Drijver Bertold 4:22.509-es idővel a huszadik helyet szerezte meg – az aranyérem az olasz Jonathan Milan nyakába került.

Másnap szintén Drijvernek szurkolhattunk, aki az Omniumban szerepelt. A még csak 19 esztendős fiatal reménységünk a Scratchben hatodik, a tempóversenyben tizenhetedik, míg az eliminációban tizenkilencedik lett, a záró pontverseny végén pedig a huszonhárom fős mezőny tizennyolcadik helyén végzett. A dobogó legfelső fokára a francia Benjamin Thomas állhatott fel.

Négy számban osztottak érmeket a záró napon, közte a férfi Keirinben, ahol Csengői Bálint és Szalontay Sándor igyekezett felvenni a versenyt a legjobbakkal. A bajnoki trikót a kétszeres olimpiai bajnok, holland Harrie Lavreysen nyerte el, Szalontay és Csengői nem került a legjobb tizenkettő közé, előbbi a 13., utóbbi a 21. lett.

EREDMÉNYEK

'Fel a tetejéhez' gomb