Cyclo-cross

Iszkaszentgyörgyön rendezték a CX Magyar Kupa második fordulóját

A III. Trail Zone során az elit férfiaknál Rózsa Balázs (Epronex-Hungary Cycling Team), a nőknél pedig Péteri Niké (Ride for Women) volt a leggyorsabb – eközben Takács Zsombor (Superior Racing Team) Szlovákiában szerzett UCI pontokat.

Október 16-án „beugróként” Iszkaszentgyörgy adott otthont a soron következő Cyclo-cross kupafordulónak. A szervezők idén is változtattak a pálya nyomvonalán, melynek eredményeképpen az erdei szakasz lerövidült, lényegében csak az emelkedős és a lejtős részek maradtak meg belőle. Nagyrészt ezúttal is a kastélypark területére koncentrálódott az útvonal, kiegészülve egy új részűvel és más természetes akadályokkal. A gyors, hosszú nagy ívű kanyarokkal teletűzdelt penzum egy klasszikus cross verseny feltételeit teremtette meg.

A délelőtti program a kilenc éven aluli lányok és fiúk futamával vette kezdetét. Előbbiben Jóny Millie Sophie (Superior Racing Team), míg utóbbiban Oross Benett (Delta MTB Sopron) bizonyult a legerősebbnek.

A második rajtban a tizenegy és a tizenhárom éven aluliaké volt a főszerep. A WU11-es lányoknál Bauer Violet Emery (Kis-Galya KSE) sikerét hozta a csatározás, az U11-es fiúknál pedig Bökönyi Huba Árpád (Delta MTB Sopron) győzött. WU13-ban Babics Zita (Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület) aratott magabiztos győzelmet, míg a fiúknál Kovács Béla (DSI Cycling Team) volt a legügyesebb, hatalmas csatában legyőzve Szilasi Dánielt (Superior Racing Team).

A következő futamban a tizenöt és a tizenhét éven aluliak következtek. A pálya számukra már egy kicsit nehezedett. Az abszolút győzelmet az U17-es Gyetkó Dániel (DSI Cycling Team) szerezte meg, miközben U15-ben Molnár Ágoston (Delta MTB Sopron) diadalmaskodott. WU15-ben Szücs Borbála (Zöld Irány Egyesület), WU17-ben pedig Mudra Málna (Panorama-Hungary WCT) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

11 óra 45 perckor az U19-es lányok és fiúk valamint az elit és Master nők küzdöttek meg egymással. A fiúknál Pakot András Gusztáv (Kőbánya Cycling Team) magabiztos fölényét siker koronázta, miközben az U19-es lányoknál Bruchner Regina (Zöld Irány Egyesület) bizonyult megállíthatatlannak. Az elit nőknél Péteri Niké (Ride for Women) haladt át elsőként a célvonalon Vasadi Anna (Panorama-Hungary WCT) és Kapott Szonja (Tipográfia Ladies Cycling) előtt. A Master hölgyeknél Chovanyec Emese (Zöld Irány Egyesület) nyert.

A Magyar Kupa Elit-Master 1 futamán már kilenc kört abszolváltak a résztvevők. Elitben Rózsa Balázs (Epronex-Hungary Cycling Team) ünnepelhetett, Hugauf Marcell (Fillari Team Budaörs KSE) lett a második, míg Osterling Ádám (MASH Racing Team) zárt harmadikként, a Master 1-ben pedig Nochta Zsolt (VKE-NELSON Pepperl Fuchs Team) győzött.

A kupaforduló a Master korosztály további küzdelmeivel zárult. Master 2-ben Láng Balázs (Sólyom Team SE), Master 3-ban a Kis József (Merida Maraton Team-CST), Master 4-ben pedig az osztrák Christoph Schmid emelhette magasba a karjait.

Eközben számos magyar kerekes szerepelt a Szlovák Kupa dupla fordulóján, hisz október 15-én és 16-án, két egymástól különálló, UCI C2-es besorolású versenyt szerveztek a szomszédban.

A szombati napon Kovács Béla (DSI Cycling Team) a hazai futamra hangolódva nyerte meg az U13-as korosztály versenyét, U15-ben pedig Berencsi Benedek (Superior Racing Team) diadalmaskodott, akinek egy nappal később a dobogó legalsó foka jutott.

A világranglista pontokért zajló futamokat tekintve Takács Zsombor (Superior Racing Team) teljesítményét illeti dicséret, ő a juniorok első versenynapján az előkelő ötödik helyen zárt, ezzel 10 UCI pontot szerezve.

EREDMÉNY

2022vas16oktEgész napTrail Zone Cyclo-cross Magyar KupaIszkaszentgyörgy - KastélySzakágCyclo-crossKategóriaMKSZ Magyar Kupa

'Fel a tetejéhez' gomb