MTB

Buzsáki Virág és Bartlomiej Wawak nyerték a Kanizsa Kupát

Buzsáki Virág (Strüby-Bixs Team) és Bartlomiej Wawak (Lengyelország) győzelmével zárultak az elit kategóriák küzdelmei az V. Kanizsa Kupa XCO UCI C2 kategóriás hegyikerékpáros versenyen. Az eseménynek ezúttal is a város szélén található – a Csónakázó-tó közvetlen szomszédságában épített – nemzetközi szintű XCO pálya adott otthont. A versenyzőknek a rendkívül technikás – ugratókkal és sziklakerttel tarkított – útvonal adta kihívásokkal is meg kellett küzdeniük.

Szeptember 25-én, délelőtt a legkisebbeké volt a főszerep, az U9-es korosztályban a lányoknál Horváth Anna (Zöld Irány Egyesület), míg a fiúknál Honti Ágoston Viktor (Delta MTB Sopron) diadalmaskodott. A tizenegy éven aluliaknál Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team) és Honti Tamás Attila (Delta MTB Sopron) voltak a legjobbak, míg az U13-as korcsoportban Hegedűs Heléna (Cube-Csömör) és Molnár Ágoston (Delta MTB Sopron) nyakába akaszthattak aranyérmet. U15-ben a lányoknál Szűcs Borbála (Zöld Irány Egyesület) bizonyult a legerősebbnek, a fiúknál pedig Berencsi Benedek (Superior Racing Team) szerezte meg az első helyet. Az U17-es korcsoport küzdelmei Bruchner Regina (Zöld Irány Egyesület) és Takács Zsombor (Superior Racing Team) sikereit hozták.

Az ifjúsági és az elit mezőny már UCI világranglista pontokért küzdött. A junior lányoknál Greman Szonja (Cube-Csömör), Leányvári Sára (Cube-Csömör) és Tóth-Almási Borbála (Four ES International Project) triója állhatott dobogóra, ezzel 20, 18 és 16 világranglista pontot szerezve. A fiúknál Takács-Valent Márk (Cube-Csömör) győzött Mindszenti Ákos (Cube-Csömör) és Kárpáti Bálint (Kőbánya Cycling Team) előtt, de Tóth Márkó (Cube-Csömör), Pollner Balázs László (Kőbánya Cycling Team), Endrédi Máté (Zöld Irány Egyesület), Kerényi Alfréd (Crosskovácsi) és Balogh Dávid (Delta MTB Sopron) is UCI pontokkal gazdagodott.

Az elit nők futamában Buzsáki Virág (Strüby-Bixs Team) diadalmaskodott, ezzel 30 világranglista pontot bezsebelve, Schmidel Regina (Cube-Csömör) lett a második, míg Bokros Csenge Anna (Limitless Team XCO) ért célba harmadikként. A férfiaknál Bartlomiej Wawak (Lengyelország) nyert, itt Palumby Zsombor (SVS Pro Team) lett a második, miközben a bronzérmet a cseh Matej Prudek (Multicraft MTB Team) szerezte meg. További magyar pontszerzők: Szatmáry András (Cube-Csömör), Borsos Benedek (SVS Pro Team), Sylvester Balázs Tibor (Cube-Csömör) és Vock Mátyás (Cube-Csömör).

Master 1-ben Szerző Péter (FRO Racing), Master 2-ben Czenki Tamás (Zöld Irány Egyesület), míg a Master 3-as korcsoportban Vock Balázs (Bakony Racing Team KSE) diadalmaskodott.

EREDMÉNYEK

2022vas25szepEgész napV. Kanizsa KupaNagykanizsa - Csónakázó-tóSzakágMTBKategóriaMKSZ Magyar Kupa,UCI C2

'Fel a tetejéhez' gomb