Cyclo-cross

Hamarosan indul a cyclo-cross szezon – tudnivalók

Hamarosan rajtol a cyclo-cross szezon több szabadidős rendezvénnyel és Magyar Kerékpáros Szövetség 2022/23-as öt fordulós Cylco-cross Magyar Kupa sorozata, melyet januárban az Országos Bajnokság zár.

Az öt fordulóból álló kupasorozat első állomása Zalakaros lesz, ami a legnépszerűbb országúti szabadidős verseny helyszíne. A második fordulót a festői Iszkaszentgyörgy kastélykertjében rendezik, majd ezt követően  Budapest XVIII. kerületébe látogat a sorozat. November végén a crossosok megismerhetik a debreceni új VeloPark pályáját, végül a Magyar Kupa sorozat záró fordulójának Kecskemét ad majd otthont. A szezon végén minden korcsoport legeredményesebb versenyzője elnyeri a Magyar Kupa győztes címet. Az Országos Bajnokságot ebben a szezonban Fonyód látja vendégül januárban.

Az idei évben az utánpótlás versenyzők (U9-U19) nevezési díja 3.000 Ft, az elit kategóriában 6.000 Ft, a master és hobbi kategóriákban pedig 8.000 Ft lesz. Az új versenyszabályzat (kiemelve a változásokat) alább olvasható. A legfontosabb változás, hogy csak az U17-től kötelező a cross bringa, U15-ig pedig nincs még kerékpár megkötés, de a gumiköpeny szélessége max. 33 mm lehet.

Nevezés

SPORTORIGO – CX nevezés

Versenynaptár

Szabadidős események

Szabályzat

Sportkártya igénylés

SZABADIDŐS SPORTKÁRTYA IGÉNYLÉS
'Fel a tetejéhez' gomb