Triál

Még az eső sem mosta el a debreceni triál kupát

Nagyszerű élményben lehetett része hétvégén a debrecenieknek és a sportkedvelőknek, ugyanis a város szívében, a Nagytemplom előtti Kossuth téren rendezték meg a Trial-Sport Magyar Kupa harmadik fordulóját. Az időjárás nem mindig kedvezett a nézőknek, és a ridereknek, ugyanis párszor eleredt az eső, de végül kisütött a nap. Ez nem szegte kedvét a nagyszerű versenyzőknek, akik elképesztő trükkökkel kápráztatták el a közönséget.

A szeszélyes időjárás ellenére abban minden jelenlévő egyetértett, hogy ennek a versenynek kiválóbb helyet nem is találhattak volna.

„Körülbelül hat éve fogalmazódott meg a gondolat, hogy milyen jó lenne, ha a főtéren lenne megszervezve egy ilyen esemény. Sok olyan külföldi verseny van, amiket nagyobb városok főtérén építenek meg mobilpályákból. Tehát már régóta tudjuk, hogy ez lesz a jövő, és idén végre sikerült is összehozni. Az előkészületeket már két éve elkezdtük, csak a koronavírus közbe szólt. Most viszont, hogy a covid lecsendült, lett egy kis szabadidőnk és fel is nőttünk a feladathoz, minden együtt állt ahhoz, hogy ezt a régi álmot valóra váltsuk – mondta Vígh Tamás szervező, aki azt is elárulta, hogy mielőtt ilyen nagy fába vágják a fejszéjüket, szükség van a tapasztalatszerzésre. – A nulladik lépés, hogy már több verseny-szervezésen túl kell lenni, meg kell ismerkedni a versenyzőkkel és azokat a kezdetleges hibákat, amik előfordulnak, ki kell javítani. Magunk, szervezők részéről maximálisan elégedett vagyok az eredménnyel. A versenyzők, mind a gyerekek, amatőrök és profik is úgy ítélték meg, hogy minden a legjobban lett összerakva és éppen annyira lett nehéz a pálya, amennyire mindenkinek szükséges volt. Szerintem az, hogy ez összejött, biztosan nagyon sokat segített a sportág népszerűsítésében is. Az biztos, hogy Debrecenben most sokkal többen tudják, hogy mi az a Triál keréksport, mint egy héttel ezelőtt.”

Kovács Péter nyerte meg az Elit kategóriát, aki nem csak most, de már hetek óta remek eredményeket szerzett.

„Két hete Dániában a világkupán voltunk, ami számomra az év talán legfontosabb versenye volt. Tizenhatodik lettem, ami nekem a legjobb eredményem, ugyanis korábban csak a 37. helyig tudtam magamat küzdeni, illetve az elmúlt fél évtizedben, amióta Hegedűs László abba hagyta, azóta a legjobb magyar eredmény Elite kategóriában nemzetközi szinten. Ezt követően Győrben volt az Országos Bajnokság, ami a legfontosabb hazai megmérettetés, ezt egy hajszál híján sikerült megnyernem, aminek nagyon örültem, mert ez már két éve nem jött össze. Nagyon örülök neki, hogy ilyen versenyek, mint ez a debreceni, valósulnak meg hazánkban, amik híres és populáris helyre került. Szerintem a triál-versenyeknek ilyennek kell lenniük, hogy minél többen megismerjék a sportágat, a Bringasportot és ne csak kedvelőik legyenek, hanem utánpótlást is be tudjunk vonzani velük. Az elmúlt két versenyhez képest, most nem éreztem úgy, hogy a maximumot hoztam ki a teljesítményemből, de örülök az eredményemnek, attól függetlenül feljegyeztem a hibáimat, amiken dolgoznom kell majd.”

Szabó Péter nem csak versenyzett és ezüstérmes lett, hanem a szervezésből is kivette a részét.

„A nap elején kicsit csalódott voltam az eső miatt. Legutóbb 2019-ben szerveztünk versenyt, ami napsütéssel indult, de a fináléra akkor is leszakadt az ég, tehát kicsit fájó volt, hogy ezt a napot sem úsztuk meg szárazon. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a végére mégis egy nagyon jó nap volt. Sok látogató volt és a közönség is áttudta érezni a versenyhelyzetet, ami motiváló volt az összes kategória versenyzőinek. Remélem jövőre sikerül ugyan így megszervezni, csak akkor már jó idővel és még nagyobb tömeggel. A saját teljesítményemmel úgy érzem, hogy elégedettnek kell lennem. Múlt héten az Országos Bajnokságon két kategóriában is elindultam, a 20” kategóriában sikerült bajnoki címet szereznem, a 26” pedig harmadik helyen sikerült végeznem. Utána egy napom volt a készülésre, a többi időm a szervezésre és pálya építésre ment el. Azt gondolom, mindezek ellenére a maximálisat sikerült nyújtanom.”

Leskó József harmadik helyen végzett.

„Nagyon jól éreztem magam a versenyen, még úgy is, hogy különösebb elvárásom nem volt magam felé, akkor meg pláne nem, amikor esett az eső. Éppen ezért örülök a harmadik helyezésnek, főleg, hogy ezzel nem volt különösebb célom, még nagyobb sikerélmény számomra.”

EREDMÉNY

2022szo10szepEgész napTrial-Sport Magyar Kupa - DebrecenDebrecen - Kossuth térSzakágTrialKategóriaMKSZ Magyar Kupa

'Fel a tetejéhez' gomb