MTB

Buzsáki Virág és Palumby Zsombor a 2022-es XCO bajnok

Az elit hölgyeknél Buzsáki Virág (Strüby-Bixs Team), míg a férfiaknál Palumby Zsombor (SVS Pro Team) szerezte meg 2022-es szezon XCO bajnoki trikóját. A 2022-es XCC és XCO országos bajnokságnak a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is a csömöri Bulgárkert adott otthont. A program július 22-én pénteken az XCC futamokkal kezdődött.

Az XCC, azaz a Short Track versenyben a hölgyekre nyolc, míg a férfiakra tíz kör várt a 700 méteres körpályán. Előbbiben Buzsáki Virág (Strüby-Bixs Team) diadalmaskodott Bokros Csenge Anna (Limitless Team XCO) és Schmidel Regina (Cube-Csömör) előtt, míg utóbbit Palumby Zsombor (SVS Pro Team) nyerte Gerely Attila (SVS Pro Team) és Sylvester Balázs (Cube-Csömör) kettősét maga mögé utasítva.

A szombati XCO versenyekre sem adta alább az időjárás, a harminc Celsius-fok fölött hőmérséklet azért rendesen megnehezítette a résztvevők dolgát, a pálya nagyon poros, száraz és csúszós lett. A délelőtti program a legkisebbek futamaival kezdődött, az U9-es lányoknál Hámori Ajsa (Delta MTB Sopron) szerezte meg a bajnoki címet, míg a fiúknál Páli Botond (Seven Hills MTB SC) ünnepelhetett.

U11-ben Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team) magabiztosan, két perc előnnyel ért célba Péterffy Róza Luca (Zöld Irány Egyesület) előtt, ugyanebben a korcsoportban a fiúk futamát Honti Tamás Attila (Delta MTB Sopron) nyerte. A tizenhárom éven aluli lányoknál Hegedűs Heléna (Cube-Csömör) sem hagyott kérdéseket, közel másfél perces előnyt felépítve diadalmaskodott, miközben a fiúknál Kovács Béla (DSI Cycling Team) nyakába került az aranyérem.

Kiss Nikoletta Bettina (Bike Zone Gödöllő) hozta a papírformát az U15-ös lányoknál, míg Berencsi Benedek (Superior Racing Team) a fiúknál nyert. Bruchner Regina (Zöld Irány Egyesület) és Bungyis Panna (Cube-Csömör) a tizenhét éven aluli lányok futamában vívott ölre menő csatát, utóbbi sikerével, a fiúknál Takács Zsombor (Superior Racing Team) két percet verve riválisaira állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Az U19-es rajtokban is a papírforma érvényesült, Greman Szonja (Cube-Csömör) és Feldhoffer Bálint (Cube-Csömör) bújhattak bele a bajnoki trikókba. Master 1-ben Záray László (Merida Maraton Team-CST), Master 2-ben Burgermeister Balázs (Cube-Csömör), míg a Master 3-as korcsoportban Kiss Attila (Coffeeride SE) győzött.

Az elit futamokat tekintve már az országos bajnokságot megelőzően biztos volt, hogy nem lesz címvédés, hiszen a négyszeres olimpikon Parti András visszavonult, míg Vas Kata Blanka az országúti versenyzésre fókuszál, így nem állt rajthoz a hétvégén.

Az elit nőknél Buzsáki Virág (Strüby-Bixs Team) győzött, Schmidel Regina (Cube-Csömör) lett a második, míg Bokros Csenge Anna (Limitless Team XCO) zárt a harmadik helyen.

A férfiaknál Palumby Zsombor (SVS Pro Team) magabiztosan szerezte meg a bajnoki aranyat Sylvester Balázs (Cube-Csömör) és Szatmáry András (Cube-Csömör) kettősét maga mögött tartva.

EREDMÉNY

2022pén22júlEgész napszo23KiemeltMTB XCC és XCO Országos BajnokságCsömör - BulgárkertSzakágMTBKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

Forrás
Fotók: bringafeszt.hu
'Fel a tetejéhez' gomb