Pálya

Utánpótlás pálya országos bajnokság Tamásiban

Június 27-én a Tamási Kerékpáros Napok keretein belül rendezték meg az utánpótlás pálya országos bajnokságot, ahol az U9-es és U11-es korosztály a 200 és az 500 méteres állórajtos, míg az U13-as és az U15-ös korcsoportokat illetően a 200, 500 és 1000 méteres állórajtos versenyszámokra került sor.

A 200 méteres állórajtos versenyt az U9-es korosztályban a lányoknál Jóny Millie Sophie (Superior Racing Team), a fiúknál Halász Jakab (PSN Zrt.), az U11-es korcsoportban Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team) és András Péter Patrik (Superior Racing Team), U13-ban Klokocs Kata (DSI Cycling Team) és Kovács Béla (DSI Cycling Team), míg a tizenöt éven aluliaknál Lambert Luca (Superior Racing Team) illetve Soós Olivér (DSI Cycling Team) nyerte a rekkenő hőségben, ami nem könnyítette meg a résztvevők dolgát.

500 méteren U9-ben újfent Jóny Millie Sophie (Superior Racing Team) és Halász Jakab (PSN Zrt.) állhatott fel a dobogó legfelső fokára, U11-ben a lányoknál Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team) szerzett újabb aranyérmet, de a fiúknál András Péter Patrik (Superior Racing Team) is duplázott. U13-ban sem borult a papírforma, Klokocs Kata (DSI Cycling Team) és Kovács Béla (DSI Cycling Team) győzedelmeskedtek, mint ahogyan U15-ben is ugyanazok vállaira került a bajnoki trikó, mint 200 méteren, azaz Lambert Luca (Superior Racing Team) és Soós Olivér (DSI Cycling Team) lettek a bajnokok.

1000 méteren U13-ban Klokocs Kata (DSI Cycling Team) megvédte tavalyi elsőségét, ezzel 2022-ben mindhárom távot nyerte, míg a fiúknál Lónyai Balázs (Kis-Galya KSE) győzött, miközben U15-ben Zachár Janka Sára (Kis-Galya KSE) és Soós Olivér (DSI Cycling Team) nyakába akasztották a legfényesebb érmet – utóbbi ezzel szintén három távon érdemelte ki az első helyet.

EREDMÉNY

2022hét27júnEgész napUTÁNPÓTLÁS PÁLYA ORSZÁGOS BAJNOKSÁGTamási Kerékpáros NapokTamási - Kerékpáros pályaSzakágPályaKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

'Fel a tetejéhez' gomb