Országút

Megismerhették a kínok kínját Esztergomban

Immáron 18. alkalommal rendezte meg az Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület a Kínok Kínja nemzetközi kerékpárversenyt. A név kötelez! Az idei futam valóban kínok között telt a szervezők részére 4 nap alatt kellett új helyszínt keresni, a versenyzőknek a névhez illő tereppel kellett megküzdeni. A megyei jogú város RUGBY Club Hotel elöl biztosított lehetőséget a nagy mennyiségű indulónak a RAJT helyszínére. A CÉL a városközpontban található 10% emelkedő teteje volt, amely így méltó helyszínéül szolgált a verseny kellő befejezéséhez. A sportrendezvény becsatlakozott az Akkor és Most programsorozatba.

A hosszú távon indulóknak 123 km-t kellett teljesíteni, melynek útvonala Esztergom-Pilismarót-két-Bükkfa nyereg-Esztergom. Ezt a kört kellett háromszor megtenni.A díjakat Heckl Zoltán képviselő Úr adta át a város nevében. A hosszú távon abszolút első helyen 3:12:32 -es idővel Kuba Roland (Brigetio KSE), a nőknél: 3:58:20 -as idővel Vass Melinda (Roprint Racing TEAM) teljesítette a távot. 228 előnevezett és 29 helyszíni nevezett vágott neki a különböző távoknak. Ebből a versenyen elindult 226 fő, a távot 206 fő teljesítette.

A rövidtáv (Esztergom- Pilisszentlélek-Esztergom) 27 km-es távon mérette meg magát. Az éles rajt Esztergom táblától indult. A rövid távon legjobb időt: 0:38:00 -as idővel Balogh Zsombor (ZENGŐS SE), a nőknél: 0:42.17 -es idővel Horváth Borbála (Esztergomi triatlon Klub SE) teljesítette.

EREDMÉNYEK

2022vas01májEgész napXVIII. Kínok Kínja nemzetközi kerékpáros mezőnyversenyEsztergom - BazilikaSzakágOrszágútSorozatAKESZ Amatőr Bajnokság

'Fel a tetejéhez' gomb