MTB XC

A Zselic Maratonon dőltek el az XCM bajnoki címek

Április 24-én, vasárnap rendezték a Mountain Bike XCM országos bajnokságot, amely ezúttal a VII. Tuttibringa Sefag Zselic Maraton keretein belül zajlott.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csak az U19-es korosztálytól felfelé osztottak bajnoki érmeket. A ropoly-pusztai nyomvonal 32 kilométer hosszú, 800 méternyi szinttel, az útvonal többnyire erdészeti földutakon és turista ösvényeken illetve rövidebb szakaszokon apróköves és aszfalt úton halad. Középtávon 64 kilométer és 1600 méternyi szint, míg hosszútávon 96 kilométer és 2400 méternyi szint várt a résztvevőkre. A kiemelt penzumok mellett természetesen rövidtávú (32 kilométer) futamokra is sor került.

A versenyt megelőző napok esős időjárása a pályát még inkább technikássá tette, viszont a nap folyamán folyamatosan száradt.

Középtávon az U19-es korcsoportban a lányoknál Greman Szonja (Cube-Csömör) szerezte meg a bajnoki címet Zsidai Lilla (Cube-Csömör) előtt, míg a fiúknál Takács-Valent Márk (Cube-Csömör) diadalmaskodott közel hét percet ráverve a második Feldhoffer Bálintra (Cube-Csömör), míg a harmadik Tóth Márkó (Cube-Csömör) lett. Női elitben Schmidel Regina (Cube-Csömör) győzött mintegy kilenc perc fórral, mellette Horváth Adél (WSA Greenteam) és Szekeres Viktória (KTM Team Hungary) fért még oda a dobogóra.

Az elit férfiak 96 kilométeres penzumának végén Szatmáry András (Cube-Csömör) magabiztos sikert aratott, Blazsó Márton (Imperátor-PTE-PEAC) és Ferenczi Balázs (Merida Maraton Team-CST) kettősét maga mögé utasítva.

A Master korcsoportokat tekintve, Master 1-ben Záray László (Merida Maraton Team-CST), Master 2-ben Burgmeister Balázs (Cube-Csömör), Master 3-ban Csámpa Tibor (BTS SE), míg a hölgyeknél Master 1-ben Tanács Gabriella (Team Heavy Pedál Szeged), Master 2-ben pedig Chovanyecz Emese (Zöld Irány Egyesület) nyakába került az aranyérem.

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb