MTB

Kiss Kata Emma és Parti András nyerték a Kanizsa Kupát

Kiss Kata Emma (Acélvakond Cycling Team) és Parti András (UTE) győzelmével zárultak az elit kategóriák a IV. Kanizsa Kupa XCO Magyar Kupa versenyen. Az eseménynek ezúttal is a város szélén található – a Csónakázó-tó közvetlen szomszédságában épített – nemzetközi szintű XCO pályája adott otthont. A versenyzőknek a rendkívül technikás – ugratókkal és sziklakerttel tarkított – útvonal adta kihívásokkal is meg kellett küzdeniük.

Újdonságként a versenyprogram már szombaton elkezdődött, az úgynevezett ügyességi XCO számmal. Ez a 2021-es kupa-sorozatban nem kötelező, sem a rendezők, sem pedig a résztvevők részéről. A rendező Superior ellenben kiváló ügyességi pályát jelölt ki. A versenyzők egyéni indítással, fél percenként rajtoltak az U17-es korosztálytól visszafelé az U11-es korcsoportig.

A korosztályonkénti győztesek: U11 fiú – Demeter Loránt (Superior Racing Team – 3:03), U13 fiú – Bánfai Olivér (Superior Racing Team – 2:42), U13 lány – Szűcs Borbála (Greenzone-ZKSE – 3:07), U15 fiú – Kálmán Dániel Ákos (Greenzone-ZKSE – 2:33), U15 lány – Kiss Nikoletta Bettina (Bike Zone Gödöllő – 2:48), U17 fiú – Takács Zsombor (Superior Racing Team – 2:10), U17 lány – Bruchner Regina (Greenzone-ZKSE – 2:42).

A szombati időeredmények már mutattak némi indikátort a vasárnapi futamok erőviszonyairól is.

Délelőtt a legkisebbeké volt a főszerep, az U9-es korosztályban a lányoknál Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team), míg a fiúknál András Péter Patrik (Superior Racing Team) diadalmaskodott. A tizenegy éven aluliaknál Jándli Kira Korina (Greenzone-ZKSE) és Szilasi Dániel (Superior Racing Team) voltak a legjobbak, míg az U13-as korcsoportban Szűcs Borbála (Greenzone-ZKSE) és Bánfai Olivér (Superior Racing Team) nyakába akaszthattak aranyérmet. U15-ben a lányoknál Szabó Léna (Greenzone-ZKSE) bizonyult a legerősebbnek, a fiúknál pedig Kálmán Dániel Ákos (Greenzone-ZKSE) szerezte meg az első helyet.

Az U17-es korcsoport küzdelmei Greman Szonja (Limitless Team XCO Nagykanizsa) és Feldhoffer Bálint (Cube-Csömör) sikereit hozták, U19-ben pedig Leányvári Sára (DVTK Cycling Team) valamint Horváth Áron Mihály (Limitless Team XCO Nagykanizsa) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Az elit nők futamában Kiss Kata Emma (Acélvakond Cycling Team), míg a férfiaknál Parti András (UTE) nyert, itt Palumby Zsombor (SVS Pro Team) lett a második, miközben a bronzérmet Szatmáry András (Cube-Csömör) szerezte meg.

Master 1-ben Burgermeister Balázs (Cube-Csömör), Master 2-ben Búr Zsolt (Vialand Racing Team), míg a Master 3-as korcsoportban Vock Balázs (Bakony Racing Team KSE) diadalmaskodott.

EREDMÉNYEK

2021szo04szepEgész napvas054. Nagykanizsa XCO MKNagykanizsa - Csónakázó-tóSzakágMTBKategóriaMKSZ Magyar Kupa

Forrás
Fotók: Bak Ferenc
'Fel a tetejéhez' gomb