Országút

UCI Nation’s Cup Junior világkupa lesz ismét Magyarországon

A második magyarországi junior világkupa, a One Belt One Road Nation’s Cup Hungary augusztus 20-án rajtol. Az ifjúsági korosztály legjobbjai a három versenynap alatt 242,9 kilométert abszolválnak.

Sajnos a koronavírus-helyzet továbbra is rányomja a bélyegét a kerékpársportra, így a junior korosztály UCI kategóriás viadalaira is, ennek következtében pedig többedszer módosult a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség Nation’s Cup versenynaptára.

A 2021-es ifjúsági országúti világkupa állomásai:

  • Augusztus 20-22.: One Road One Belt Nation’s Cup Hungary (Magyarország)
  • Augusztus 26-29.: Junior Békeverseny (Csehország)
  • Szeptember 30.-október 3.: LVM Saarland Trofeo (Németország)

A 2021-es idényben jelen állás a sorozat második állomásának adhat otthont hazánk augusztus 20. és 22. között.

A junior világkupa szakaszai térképen

2020-ban sporttörténelmi sikerként Magyarország is csatlakozhatott a Nemzetek Kupájához, mégpedig a junior, vagyis az ifjúsági országúti világkupa-sorozat eseményeihez. A koronavírus-helyzet következtében tavaly a széria egyetlen viadalát rendezték Nyíregyháza környékén.

A nemzetközi korosztályos sorozat immáron másodszor látogat hazánkba, amely 2020-ban közel száz év után rendezhetett ismét világversenyt a sportág történetében. A Nation’s Cup futamain válogatottak, regionális és klubcsapatok vesznek részt. A magyarországi viadal három országúti mezőnyszakaszból és egy egyéni időfutamból áll majd augusztus 20. és 22. között.

A verseny egy 3,8 kilométeres prológgal kezdődik Nyíregyházán, majd másnap két félszakaszra kerül sor: délelőtt Vásárosnamény környékén egy 89,9 kilométeres, míg délután egy Ibrány környéki 41,2 kilométeres mezőnyetap várja a kerekeseket. A zárónapon újra Nyíregyháza térségében teker majd a karaván, ezúttal 108 kilométert megtéve.

Jelenleg előzetesen 18 nemzet 19 csapata nevezett 112 versenyzővel, köztük a magyar válogatott és a DKSI Regional csapata is hazai részről.

A One Belt One Road Nation’s Cup Hungary UCI 2.NCup MJ programja

Augusztus 20. (péntek): prológ, Nyíregyháza: 3,8 km
Augusztus 21. (szombat): 1/A félszakasz, Vásárosnamény-Vásárosnamény: 89,9 km
Augusztus 21. (szombat): 1/B félszakasz, Ibrány-Ibrány: 41,2 km
Augusztus 22. (vasárnap): 2. szakasz, Nyíregyháza-Nyíregyháza: 108 km

A verseny központja ezúttal is Nyíregyháza lesz. A szabolcsi megyeszékhely 2019-ben két nemzetközi versenynek is otthont adott (V4 Special Series), majd 2020-ban sikeresen segítette az első hazai ifjúsági világkupa megrendezését.

2021pén20augEgész napvas22KiemeltOne Belt One Road - NCup Hungary JuniorsNyíregyháza - Szabadság térSzakágOrszágútKategóriaUCI 2.Ncup

További információk: www.ncuphungary.hu
'Fel a tetejéhez' gomb