MTB

Vas Kata Blanka és Parti András címvédése XCO bajnokságon

Az egyaránt az olimpiára készülő Vas Kata Blanka (Team SD Worx) valamint Parti András (UTE) ünnepelhetett a 9. Csömöri Bringafesztivál keretein belül megrendezett XCO országos bajnokságon.

A program július 16-án pénteken az XCC futamokkal, na meg a Csömöri Bringaközpont és Bringaakadémia alapkőletételével kezdődött, ugyanis a Bulgárkertben hamarosan egy közös infrastrukturális fejlesztés valósul meg.

Az XCC, azaz a Short Track futamokban a 700 méteres körpályán a hölgyekre nyolc, míg a férfiakra tíz kör várt. Előbbiben Benkó Barbara (Maloja Pushbikers MTB) diadalmaskodott Buzsáki Virág (SVS Pro Team) és Schmidel Regina (Cube-Csömör) előtt, míg utóbbit Palumby Zsombor (SVS Pro Team) nyerte Búr Zsolt (Vialand Racing Team) és Sylvester Balázs (Cube-Csömör) kettősét maga mögé utasítva.

Az éjszakai vihar kifejezetten előnyössé varázsolta a a másnapi XCO pálya nyomvonalát – összesen 204 versenyző állt rajthoz, ami abszolút nevezési csúcsot jelentett. A délelőtti program a legkisebbek futamaival kezdődött, az U9-es lányoknál Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team) szerezte meg a bajnoki címet, míg a fiúknál András Péter Patrik (Superior Racing Team) ünnepelhetett.

U11-ben Rákosi Maya Emma (DKSI Cycling Team) magabiztosan, három perc előnnyel ért célba Jándli Kira Korina (Greenzone ZKSE) előtt, ugyanebben a korcsoportban a fiúk futamát Kovács Béla (DKSI Cycling Team) nyerte.

A tizenhárom éven aluli lányoknál Szücs Borbála (Greenzone ZKSE) sem hagyott kérdéseket, közel két és fél perces előnyt felépítve diadalmaskodott, miközben a fiúknál Lovász Máté (Delta MTB Sopron) nyakába került az aranyérem.

Szabó Léna (Greenzone ZKSE) hozta a papírformát az U15-ös lányoknál, míg Zsembery Boldizsár (Superior Racing Team) az előzetes várakozásoknak megfelelően a fiúknál nyert.

Greman Szonja (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) és Bruchner Regina (Greenzone ZKSE) a tizenhét éven aluli lányok futamában vívott ölre menő csatát, utóbbi sikerével, a fiúknál Feldhoffer Bálint (Cube-Csömör) bő egy percet verve riválisaira állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Az U19-es futamokban is a papírforma érvényesült, Bokros Csenge Anna (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) és Takács-Valent Márk (Cube-Csömör) bújhattak bele a bajnoki trikókba.

Az elit nőknél Vas Kata Blanka (Team SD Worx) megvédte a címét, Benkó Barbara (Maloja Pushbikers MTB) lett a második, míg Buzsáki Virág (SVS Pro Team) zárt a harmadik helyen.

„Jó érzésekkel utazok ki az olimpiára, egyre jobban érzem magam az edzéseken, sikerült jó formába kerülnöm. Mivel a világkupában az U23-as mezőnyben szerepeltem, így előzetesen nehéz megjósolni, hogy az elit női mezőnyben hová várhatom magam. Egy Top 10-es helyezéssel már elégedett lennék” – mondta a versenyt követően Vas Kata Blanka.

A férfiaknál Parti András (UTE) magabiztosan szerezte meg a bajnoki aranyat Sylvester Balázs (Cube-Csömör) és Palumby Zsombor (SVS Pro Team) kettősét maga mögött tartva.

„Tudtam ésszel menni és nem kockáztatni, elszakadtam a többiektől és felépítettem egy biztonságos előnyt, Tokió előtt már nem akartam semmiféle rizikózásba belemenni. Az első húszba kerülésnek már nagyon örülnék az ötkarikás játékokon, ez lehet a reális cél” – mondta az MTI kérdésére Parti András.

Master 1-ben Burgermeister Balázs (Cube-Csömör), Master 2-ben Búr Zsolt (Vialand Racing Team), a Master 3-as korcsoportban Szilágyi Szabolcs (MASH Racing Team), míg a Master hölgyeknél Király Katalin (Trek SE) győzött.

EREDMÉNYEK

2021szo17júlEgész napMTB XCO Országos BajnokságCsömör - BulgárkertSzakágMTBKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

'Fel a tetejéhez' gomb