Triál

Nem unatkoztak a triálosok

Nemzetközi edzőtáboron, valamint két kimagasló színvonalú versenyen vannak túl triálosaink az elmúlt hetekben. Tarcalon a tavalyi évhez képest kétszer annyi nevezővel, Orosházán az elmúlt évtizedben nem látott regionális kupával, Cegléden pedig nemzetközi edzőtáborral, a világbajnok vendéggel hívta fel magára a figyelmet a triál szakág. Az elmúlt hetek eseményeinek beszámolóit szemléztük.

Országos Bajnokság a tarcali bányatónál

Június 27-én Tarcalon 61 résztvevővel zajlott le a triál szakág idei országos bajnoksága. A helyszín a triálosok számára már jól ismert tarcali bányató volt, ahol sziklás akadályokkal kellett megküzdjenek a versenyzők. Az önkormányzat jóvoltából a megszokott zónák mellett újak is kialakításra kerültek, így gondoskodva a változatosságról.

Nevezők tekintetében a triál közösség életének fellendülésére jó példa volt a bajnokság, mely a tavalyihoz képest idén kétszeres nevezőszámmal tudott megrendezésre kerülni, köztük 30 utánpótlás versenyzővel. A versenyzők a triál versenyeken megszokott tudás és életkor szerinti kategóriákban indultak, melynél a legegyszerűbb a kadét, a legnehezebb az elit kategória akadályai voltak. A verseny legvégén a kategóriák első helyezettjei megkapták a bajnoki mezeket, amely az esemény megkoronázása volt.

A 2021-es Országos Bajnokság kiemelkedően magas létszámmal zajlott le Tarcalon. Rengeteg új bajnokot avattak a nap folyamán. Több, mint 60 versenyző érkezett az ország minden részéről, sőt még a szlovák barátaink is tiszteletüket tették nálunk. A magas részvételi szám a már rutinos felnőtt versenyzőkön túl kb. 30 utánpótlás korú gyerekből tevődött össze. Sokaknak az első hivatalos megmérettetése volt, de jól állták a sarat, és a legjobb tudásuk alapján vágtak neki a pályák teljesítésének. Nehéz dolguk volt, hiszen az apró kavicsos talaj, a porladozó dombok és az éles sziklák nagy kihívást jelentettek minden résztvevő számára. A nap végén 8 ember vehette fel a bajnoki mezt, amely megkoronázta az egész nap történéseit.

EREDMÉNY

2021vas27júnEgész napTarcal Trial-Sport Országos BajnokságTarcal - BányatóSzakágTrialKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

Orosházi Extrém Sportnap és Triál Kupa

Július 3-án Orosházán 34 résztvevővel zajlott le a város elmúlt 10 évének első regionális triál kupája. A helyszín a város szívében, a főtér mellett kapott helyett, amely a legsűrűbben látogatott része a városnak. A térköveken raklapos, gumis, gerendás akadályokat helyeztek el a szervezők, jól elkülöníthető, rendezett formában, így az érdeklődők könnyen le tudták követni a verseny történéseit.

Nevezők tekintetében bár a 34 résztvevő átlagosnak számít, nem szabad elfelejteni, hogy az új helyszín és az új szervező a triál közösségben még nem ismert környezetet jelentett. A versenyen résztvevők viszont egybehangzó pozitív véleményük miatt biztosan ellátogatnak a jövőben és új nevezőket is csábítanak majd a versenyre. Külön kiemelendő, hogy lengyel és szlovák versenyzők is ellátogattak az eseményre.

Az indulók a szokásos tudás és életkor szerinti kategóriában indulhattak, így mindenki megtalálhatta a magának megfelelőt. Az esemény zárásaként eredményhirdetés következett, ahol a legjobbak az érmüket is nyakukba vehették.

EREDMÉNY

2021szo03júlEgész napOrosházi Extrém Sportnap és Regionális Trial Kupa 2021Orosháza - Szabadság térSzakágTrialKategóriaMKSZ Akkreditált

Ceglédi Trial Force Tábor a világbajnokkal!

Július 1-4-e között Cegléden 30 feletti résztvevővel zajlott le a Trial Force- Training Camp elnevezésű nemzetközi, profi triál tábor. A helyszín a triál közösség számára jól ismert Trial Force pálya volt, amely az ország legnagyobb, 3000 m2 pályája és egyben helyszíne az idei évben 3 különálló versenynek is. A felkészüléshez a lehető legkomplexebb terepet biztosító pályán raklapos, gerendás, rönkös, sziklás, betonelemekből álló és kábeldobos akadályok is rendelkezésre álltak, így nem volt kérdéses, alkalmas-e egy nemzetközi szintű triál tábor megszervezésére.

Nem véletlen a szép számú érdeklődő, hiszen a tábor részeként előre tudhatták, hogy a jelenlegi triál világbajnok, a német nemzetiségű Dominik Oswald, a világranglista 5. helyezettje a szlovák származású Samuel Hlavaty, és a több világbajnokot felkészítő, a világ leghíresebb edzői között számontartott lengyel Karol Serwin is edzéseket fog tartani a tábor részeként.

A tábor főszervezője, Hegedűs László színes és aktív programokkal tette még izgalmasabbá a tábort: slackline edzés, strandolás, triál előadások, interjúk és a napi kétszer kétórás irányított edzések mellett nem maradt olyan résztvevő, aki ne fáradt volna el a tábor végére.

A résztvevő kerékpárosokat tudás szerint 3-4 csoportba osztották, így napról napra más edzőtől is eltanulhatták a triálban használt különböző technikákat. A szombati napon szervezett leutazás keretében Orosházán mérhették össze tudásukat a bringások, miközben Karol Serwin triál edző látta el őket fontos technikai és taktikai tippekkel. A tábor zárásaként közös csoportkép készült, ahol is a nemzetközi edzők hazatérése előtt utoljára kértek aláírást sisakjukra, pólójukra az utánpótlás versenyzők.

'Fel a tetejéhez' gomb