MTB

A Crosskovácsi Maratonon dőltek el az XCM bajnoki címek

Június 12-én, szombaton rendezték a Mountain Bike XCM országos bajnokságot, amely ezúttal a Crosskovácsi Maraton keretein belül zajlott.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is csak az U19-es korosztálytól felfelé osztottak bajnoki érmeket. A Nagykovácsi környéki nyomvonalon, középtávon 49,2 kilométer és 1650 méternyi szint – amely az 5,2 kilométeres felvezető körből és a 44 kilométeres „nagy körből” tevődött össze -, míg hosszútávon 73,2 kilométer és 2350 méternyi szint – amely az 5,2 kilométeres felvezető körből, a 44 kilométer hosszú „nagy körből” valamint ennek egy 24 kilométeres rövidített részéből állt – várt a résztvevőkre. A kiemelt penzumok mellett természetesen mini- és családi versenyekre és rövidtávú futamokra is sor került.

Az elmúlt napok viharai ellenére egy teljesen száraz pálya fogadta a kerékpárosokat, a rajt és célterület ezúttal is a Kastélyparkban került kijelölésre. Crosskovácsi évek óta etalon a hazai versenyek között, számos bringás kedvence ez a maraton, főleg a kiszámítható európai színvonalú körülmények miatt, így a pandémiás időszakot követően is láthatóan sok érdeklődőt vonzott.

Középtávon az U19-es korcsoportban a lányoknál Bokros Csenge Anna (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) szerezte meg a bajnoki címet bő egy perc előnnyel célba érve Bukovácz Anna (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) és Oravecz Lora (PCCC) előtt, míg a fiúknál Horváth Áron Mihály (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) diadalmaskodott közel három percet ráverve a második Tatár Mártonra (Superior Racing Team), míg a harmadik Hajder Benedek (Superior Racing Team) lett. Női elitben Horváth Adél (WSA Greenteam) győzött bő kilenc perc fórral, mellette Kiss Kata Emma (Acélvakond Cycling Team) és Pataky Kitti (Bringabanda SC) fért még oda a dobogóra.

Az elit férfiak 73,2 kilométeres penzumának végén Palumby Zsombor (SVS Pro Team) magabiztos sikert aratott, ezzel zsinórban harmadszor is megszerezve az XCM bajnoki címet – Blazsó Márton (Imperátor-Medikus SE) és Borsos Benedek (SVS Pro Team) kettősét maga mögé utasítva.

EREDMÉNYEK

2021szo12júnEgész napKiemeltCrosskovácsi Mountain Bike Marathon XCM OBNagykovácsi - Teleki-Tisza-kastélySzakágMTBKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

'Fel a tetejéhez' gomb