MTB

Buzsáki Virág és Palumby Zsombor sikere az év első XCO versenyén

A már jól bevált törökbálinti Fortuna Beach kemping területén rendezték az idei első XCO magyar kupa fordulót, ahol egy teljesen megújult pálya várt a résztvevőkre az Ebike.hu-Reaszfalt keretein belül.

Újdonságként a versenyprogram már szombaton elkezdődött, az úgynevezett ügyességi XCO számmal. Ez a 2021-es kupa-sorozatban nem kötelező, sem a rendezők, sem pedig a résztvevők részéről. A Superior ellenben kiváló ügyességi pályát jelölt ki, benne egy sziklakerttel és több épített akadállyal, mindezek ellenére a másnapi XCO futamok nevezőinek alig a fele állt rajthoz ezen a napon.

A versenyzők egyéni indítással, fél percenként rajtoltak az U17-es korosztálytól visszafelé az U11-es korcsoportig. A célban egy futó óráról írták fel a befutás idejét, ebből vonták le az indulásét, így jött ki a végeredmény. Mindenkinek csak egy mért ideje volt, nem lehetett kétszer menni, javítani.

A korosztályonkénti győztesek: U11 fiú – Szilasi Dániel (Superior Racing Team – 2:37), U13 fiú – Bánfai Olivér (Superior Racing Team – 2:34), U13 lány – Szűcs Borbála (Greenzone-ZKSE – 3:10), U15 fiú – Zsembery Boldizsár (Superior Racing Team – 2:17), U15 lány – Kiss Nikoletta Bettina (Bike Zone Gödöllő – 2:45), U17 fiú – Takács Zsombor (Superior Racing Team – 1:54), U17 lány – Bungyis Panna (Cube-Csömör – 3:17).

A szombati időeredmények már mutattak némi indikátort a vasárnapi futamok erőviszonyairól is, illetve a szabályzat szerint a összetett pontozásához adtak értékes eredményt, egészen pontosan az XCO futamok pontjainak 20%-át.

A vasárnapi versenynapra megérkezett az eső, mely durván feláztatta és nagyon sarassá tette a 3000 méternyi hosszú, körönként 120 méternyi szintet tartalmazó nyomvonalat, melyben egy új, a tavalyinál még hosszabb és nehezebb sziklakert, raklapokból épített tripla akadálysor, két mesterséges ugrató, egy nagy fahíd, a már jól ismert sziklás hosszú letörés és egy technikás, szintén sziklákkal tűzdelt erdei felfelé is helyet kapott.

Délelőtt a legkisebbeké volt a főszerep, az U9-es korosztályban a lányoknál Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team), míg a fiúknál András Péter Patrik (Superior Racing Team) diadalmaskodott. A tizenegy éven aluliaknál Szilasi Dániel (Superior Racing Team) volt a legjobb, míg az U13-as korcsoportban Szűcs Borbála (Greenzone-ZKSE) és Bánfai Olivér (Superior Racing Team) nyakába akaszthattak aranyérmet. U15-ben a lányoknál Kiss Nikoletta Bettina (Bike Zone Gödöllő) bizonyult a legerősebbnek, a fiúknál pedig Zsembery Boldizsár szerzett egy újabb első helyet a Superior csapata számára.

Az U17-es korcsoport küzdelme Takács Zsombor (Superior Racing Team) sikerét hozta, U19-ben pedig Takács-Valent Márk (Cube-Csömör) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Az elit nők futamában Buzsáki Virág (SVS Pro Team), míg a férfiaknál Palumby Zsombor (SVS Pro Team) nyert, itt Szatmáry András (Cube-Csömör) lett a második, miközben a bronzérmet Borsos Benedek (SVS Pro Team) szerezte meg.

Master 1-ben Cser Gábor (Epronex-Gesu Bikewear), Master 2-ben Horváth Szabolcs (Greenzone-ZKSE), míg a Master 3-as korcsoportban Németh Zoltán (Cube-Csömör) diadalmaskodott. A Master hölgyeknél Király Katalin (Trek SE) bizonyult a legjobbnak.

Eredmények

2021szo22májEgész napvas23eBIKE.hu - REASZFALT XCOTörökbálint - Fortuna Beach és KempingSzakágMTBKategóriaMKSZ Magyar Kupa

Forrás
Fotó: Bak Ferenc
'Fel a tetejéhez' gomb