Cyclo-cross

Schmidel Regina és Szöllősi Ferenc sikere Nyíregyházán

Január 3-án Nyíregyházán folytatódott a Cyclo-cross kupaszezon. Az NYKSE Park Cross új helyszínként került be a sorozatba, bár a szervezők elég régóta részesei a szakág mindennapjainak. Az elit férfiaknál Szöllősi Ferenc (Northwave-Siatek-Olmo), a nőknél pedig Schmidel Regina (Cube-Csömör) volt a leggyorsabb.

Az egészségvédelmi intézkedéseket szem előtt tartva, egy zárt területen, az NYKSE BMX Parkban – egy régi katonai laktanya területén – került kialakításra, a gyors, kanyarokkal teletűzdelt pálya. A délelőtti program a kilenc éven aluli fiúk futamával kezdődött, ahol András Péter Patrik (Superior Racing Team) bizonyult a legerősebbnek.

A második rajtban a tizenegy és a tizenhárom éven aluliaké volt a főszerep. A WU11-es lányoknál Rákosi Maya Emma (DKSI), a két évvel idősebb hölgyeknél pedig Mármarosi Alexa Ildikó (Szekszárdi Szabadidős KE) sikerét hozta a csatározás. A fiúknál U11-ben Kovács Béla (DKSI), míg U13-ban Laczkó Olivér Péter (Superior Racing Team) győzött.

A következő futamban a tizenöt és a tizenhét éven aluliak következtek. Az abszolút győzelmet az U17-es Vas Barnabás (Merida Maraton Team-CST) minimális előnnyel szerezte meg Majoros Dávid (Kőbánya Cycling Team) előtt, miközben U15-ben Zsembery Boldizsár (Superior Racing Team ) diadalmaskodott. WU15-ben Zilahy Boróka (Superior Racing Team), WU17-ben pedig Tóth Réka (Kis-Galya KSE) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Az U19-es lányok és fiúk valamint az elit nők ezúttal is egy rajtban kaptak helyet. A fiúknál Takács Valent Márk (Cube-Csömör) magabiztos fölényét siker koronázta, miközben az U19-es lányoknál Leányvári Sára (DVTK Cycling Team) bizonyult megállíthatatlannak. Az elit nőknél Schmidel Regina (Cube-Csömör) haladt át elsőként a célvonalon.

Az elit férfiaknál Szöllősi Ferenc (Northwave-Siatek-Olmo) nyert, Szatmáry András (Cube-Csömör) lett a második, míg Sylvester Balázs (Cube-Csömör) zárt harmadikként, a Master 1 futamban pedig Peták Levente (Ózdi Kerékpáros Egy.) győzött.

A kupaforduló a további Master futamokkal zárult. A Master 2-ben Klein Tamás (Footstrong SE), Master 3-ban Száva Tamás (Kisvárda Bringások KSE), Master 4-ben pedig Gál István József (Kerékpársport 2000 SE) nyert.

A hazai Cyclo-cross élet január 10-én az Országos Bajnoksággal (IV. Borsod Cross) folytatódik Miskolcon!

2021vas10janEgész napKiemeltIV. Borsod CrossCyclo-cross Országos BajnokságMiskolc - Miskolci Egyetem KörcsarnokSzakágCyclo-crossKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

EREDMÉNYEK

2021vas03janEgész napNYKSE PARK CROSS CX Magyar KupaNyíregyháza - BMX ParkSzakágCyclo-crossKategóriaMKSZ Magyar Kupa

'Fel a tetejéhez' gomb