Cyclo-cross

Szabadidős versenyekkel indult a cross szezon

A hétvégén két helyszínen is rendeztek szabadidős cyclo-cross futamokat, így hivatalosan is kezdetét vette az idei szezon. Törökbálinton és Nyíregyházán is jó hangulatú, izgalmas és színvonalas versenyt rendeztek a szervezők.

Új versenysorozattal is színesedett a cyclo-cross hazai világa. A pandémiás helyzet miatt kicsit megkésve induló szezont a Superior Racing Team nyitotta az október 24-én megrendezett NorthWave Cross Challenge sorozatának első futamával, majd vasárnap a Tirpák Cross nyíregyházi versenyére látogathattak ki a szakág szerelmesei.

Törökbálinton 140 UP versenyző állt rajthoz, a hobbi futamon pedig 50 főnél is több induló volt, miután nagyon sok szülő is kedvet kapott a versenyzéshez. Ezt követően az elit és master kategóriák következtek, így kora délutánra már az eredményhirdetésre is sor kerülhetett. Az elit kategóriában Búr Zsolt diadalmaskodott ismét, de riválisa Vas Balázs sajnos nem állt rajthoz.

Új ötletekkel is próbálkoztak a szervezők, ilyen volt például az épített ELEMInátor , Triál ügyességi pálya, amelyen neves sportolók (Hegedűs László “Hege”, Buzsáki Virág, Dancsuly Dávid) csiszolták a gyerekek technikai tudását. A legkisebbek így unatkozás helyett hasznosan töltötték az idejüket. Nagy megtiszteltetés volt a versenyzőknek és a szervezőknek, hogy Dina Márton is kilátogatott a rendezvényre, sőt hol a lebonyolításban, hol a gyerek pályán, hol a nevezésben vagy éppen a díjak átadásánál tüsténkedett.

Nyíregyházán is remek hangulat volt a kellemetlen időjárás ellenére. Új helyszínen, nyíregyházi NYKSE Street Park extrémBMX pálya területén rendezték a 2020-as év első Tirpák Cross futamát az NYKSE és a Tirpák SE szervezői. Az egész éjszaka zuhogó eső szerencsére nem vette el az indulók kedvét és a pálya állaga sem változott meg jelentősen. Az ítéletidő ellenére az indulói létszám átalagos volt, nem sokkal maradt el a Tirpák Cross sorozaton megszokottól.

A versenyzők számára kijelölt útvonal két különleges helyszínt kötött össze. A versenyzőknek induláskor a Street Park pályaelemeit kellett megkerülniük, majd a különleges vonalvezetésű pálya hátsó része a volt laktanya területén vezetett keresztül. A verseny és a pálya főpróbája volt a január 3-i Magyar Kupa futamnak, amelyre remények szerint szilveszteri hangulatot tudnak varázsolni majd a szervezők.

EREDMÉNYEK

2020szo24oktEgész napNorthwave Cross Challenge1. futamTörökbálint - Fortuna Beach és KempingSzakágCyclo-cross

2020vas25oktEgész napI. NYKSE Park CrossTirpák Cross 1. futamNyíregyháza - BMX ParkSzakágCyclo-cross

'Fel a tetejéhez' gomb