Cyclo-cross

Rajtol a 2020-as cyclo-cross szezon

Október első hetében írja ki a Magyar Kerékpáros Szövetség a 2020-as CX szezon versenyrendezési pályázati felhívását. Abban az esetben, ha a járvány miatt nem lesznek újabb szigorítások, a szakág futamai kiváló versenyzési lehetőséget biztosítanak a bringásoknak az idei, csonka versenyszezon után.

A Sporttörvény alapján az MKSZ feladata és privilégiuma a Magyar Kupa sorozat és az Országos Bajnokság megrendezése, melyet idén is mindenképpen tető alá kíván hozni a Szövetség minden kategóriában és korosztályban. A Szövetség célja, hogy a rendezők a versenyrendezéseiket fix és kiszámítható módon tudják tervezni, a résztvevőkre pedig a lehető legkevesebb anyagi és infrastrukturális teher háruljon.

Fentiek okán az MKSZ a következőket vetíti előre:

VERSENYSZERVEZŐKNEK:

A szervezőkkel közvetlenül a Szövetség állapodik meg, megrendeli és kifizeti a következőket:

  • Bírók
  • Időmérés
  • Érmek és bajnoki trikók
  • Mentő/EÜ biztosítás
  • Kordonok szállítása

Ezen felül a szervezőknek a tavalyi év tényszámai alapján számított versenytámogatást juttat.

Ez fix bevétel abban az esetben, ha a verseny rendben lezajlik, függetlenül a létszámtól. A támogatás 50%-a szerződéskötést követően, a fennmaradó 50% pedig a versenyjelentés elfogadását követően 15 napos fizetési határidővel kerül kifizetésre.

Amennyiben a verseny a megrendezés tervezett dátuma előtt 7 napon belül országos-, vagy helyi COVID intézkedéssel összefüggően elmarad, akkor a versenyszervezőt a későbbiekben meghatározott kompenzációs díj illeti meg.

A VERSENYZŐKNEK:

  • A nevezés mindenki számára ingyenes
  • Igyekszünk azoknak is – jelképesen ugyan – segítséget nyújtani, akiknek ebben az évben személyes okokból, bevételeik csökkenése miatt a sorozat nevezési díjainak kifizetése átgondolást igényelt volna.
  • Magyar Kupa futamokon szabadidős kártyával vagy licensszel lehet indulni.
  • Országos Bajnokságon csak versenyzői licensszel lehet részt venni.

UP VERSENYEZTETÉST TÁMOGATÓKNAK:

  • Az MKSZ létrehoz egy alszámlát, amelyen keresztül bárki adományozhat, kvázi felajánlhatja nevezési díját, kifejezetten az UP versenyeztetés támogatására. Az alszámla összege a honlapon heti frissítéssel transzparensen nyomon követhető.
  • Az alszámlán összegyűlt adomány a CX szezon végét követő összesítéssel megoszlik az UP versenyzőt versenyeztető klubok között, elsősorban a versenyre való eljutás költségeinek támogatására.

Minőségbiztosítás: Azért, hogy az új rendszerről megfelelő visszaigazolást kaphasson mindenki, a versenyt követő napokon minden résztvevőt egy gyors választós értékelésre kérünk, amelynek eredménye a honlapon a verseny mellé kerül. Hisszük, hogy minden szervező, aki elvállalja a versenyrendezést, legjobb tudása szerint és a CX szakág szeretete által motiváltan vág neki a szervezésnek, amelyhez az MKSZ minden segítséget megad.

'Fel a tetejéhez' gomb