MTB

Crosskovácsi Maraton ősszel

Szeptember 19-én Nagykovácsiban a Crosskovácsi SKE szervezésében Magyar Kupa futamot rendeztek. Az idei csonka versenyidényben az egyetlen kupafutamként a tervezett júniusi dátum helyett csak most szeptemberben sikerült megrendezni. Az elmúlt évek hatalmas forrósága vagy özönvize után, az idei évben a versenyzéshez ideális időjárási és pályakörülmények között indulhattak a kerékpárosok, így sorra dőltek meg az elmúlt évek legjobb időeredményei, valamint eddig még soha nem látott létszámban indultak versenyzők.

A verseny rendezői az elmúlt évekhez hasonlóan mindent elkövettek annak érdekében, hogy a verseny jól kijelölt, biztonságos pályán kerüljön lebonyolításra. A versenypályán négy frissítőpontot alakítottak ki. A COVID vírusra való tekintettel a verseny szervezése során több biztonsági és higiénés intézkedést hoztak. A versenyt távonként 15 perces időközönként indították. A rajtboxok nagyságát megnövelték, hogy megfelelő távolságot tudjanak tartani a versenyzők között. A versenyközpontban és a frissítőpontokban COVID protokollt vezettek be, 16 helyen helyeztek el a versenyközpontban és a frissítőpontokon kézfertőtlenítőt, tájékoztató plakátokat. A versenyközpontba 14 db mobil WC valamint 4 db zuhanykonténer került felállításra. A frissítőpontokon előre csomagolt élelmiszert kínáltak, illetve a versenyzőket megkérték, hogy versenyzés közben a frissítést álló helyzetben hajtsák végre. Megnövelték a frissítőpontokon az asztalok számát. A rendezőség a versenyzőktől kitűnő visszajelzéseket kapott, hogy kiváló volt a pálya és a rendezés minősége. A pálya 50 km-es hosszán 570 db irányító táblát és veszélyre figyelmeztető jelzést helyeztek el, és 2.8 km szalagot használtak fel, valamint a pálya teljes nyomvonalán 100-150 méterenként jelzések lettek kihelyezve.

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=crosskovacsi&set=a.3596210083744029

A hosszú táv elit kategóriában a múlt évhez hasonlóan Palumby Zsombor nyert 70 km-en elképesztő 2 óra 51 perccel idővel ért célba, amivel 8 perccel javította meg a tavalyi eredményét. A dobogó második fokára Szatmáry András állhatott fel, és Blazsó Márton ért célba a harmadik helyen. A hölgyek elit kategóriában Schmidel Regina első, Buzsáki Virág a második és Pataky Kitti harmadik helyezést ért el.

EREDMÉNYEK

2020szo19szepEgész napÚj dátumCrosskovácsi Mountain Bike MarathonNagykovácsi - Teleki-Tisza-kastélySzakágMTBKategóriaMKSZ Magyar Kupa

Forrás
Fotó: Pálfi Balázs/Red Bull
'Fel a tetejéhez' gomb